Tedavisi Tamamlanan 'Puhu' Dogaya Salindi

Osmaniye’de Kirmitli Kus Cenneti havzasinda bitkin halde bulunan “puhu" Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü’nde tamamlanan tedavisinin ardindan dogal yasam ortamina birakildi.

Tedavisi Tamamlanan 'Puhu' Dogaya Salindi
Kirmitli Kus Cenneti havzasinda kus fotograflamasi yapan Kirmitli Eski Belediye Baskani Ali Murtaza Dogan tarafindan bulunan puhu Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügünde tedavi altina alindi. Yaban Hayvani Acil Ilk Müdahale Merkezinde saglik kontrolünden geçirilen puhunun vücudunda herhangi bir yaralanma olmadigi tespit edilirken açliktan yorgun ve halsiz düstügü belirlendi. Yaklasik 4 gün boyunca Yaban Hayvani Acil Ilk Müdahale Merkezinde gözlem altinda tutulan puhu uçma kabiliyetini kazanmasinin ardindan dogal yasam ortamina birakildi.

Puhuyu bulan Kirmitli Eski Belediye Baskani Ali Murtaza Dogan, “Yaklasik 4 gün önce yakaladigimiz Türkiye’nin en büyük baykusu puhuyu DKMP Sube Müdürü Oktay Deniz ve diger ekip arkadaslarimiz esliliginde dogaya biraktik. Kafesten kendiliginden çikti. ilk önce 150 metre kadar uçtu daha sonra tekrar uçtu ve dogaya karisti gitti” dedi.

Kaynak: İHA