Simsek, 'Siddeti Olumlayan Zihniyete Karsi Kadin-Erkek Omuz Omuza Mücadelemizi Sürdürecegiz'
AK Parti Yalova Il Kadin Kollari Baskani Selihan Dicle Battal, “Siddet uygulayana, siddete taraf olana, siddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü siddet uygulayana, siddeti olumlayan zihniyete karsi kadin-erkek omuz omuza mücadelemizi sürdürecegiz.” dedi.

Saban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçeklesen programin ardindan Kadina yönelik Siddetle Mücadele Günü nedeniyle basin açiklamasi gerçeklestirildi.
Il Kadin Kollari Baskani Selihan Dicle Simsek, AK Parti’nin 5 buçuk milyon kadin üyesi, 600 bine yakin gönüllü teskilat mensubuyla ayni zamanda güçlü bir kadin hareketi oldugunu ifade etti.
Kadina siddetin insanliga ihanet oldugunu söyleyen Simsek, söyle konustu:
“Genel Baskanimiz, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde, Anayasa’da, TCK’da yaptigimiz degisiklikler ve 6284 sayili kanun ile kadina yönelik siddet ile mücadelede önemli mesafeler aldik. Iyi hâl ve tutuklama sartlarini yeniden düzenledik, kadina yönelik siddetin cezalarini artirdik. Nikâhli ese karsi islenen suçu bosanmis esi de içine alacak sekilde genislettik. TCK’da yapilan son düzenlemelerle erkegin kadina yönelik isledigi suçlarda ’iyi hâl uygulamasini’ kaldirdik ve kadina siddeti ‘katalog suç’ çerçevesine aldik. Artik takim elbise giyen, kravat takanlar takdir indirimi gerekçesinden faydalanamiyor. Fiziksel veya iletisim araçlariyla yapilan israrli takip eylemlerini suç çerçevesine aldik. Yine talep etmeleri hâlinde siddet magduru kadinlara baro tarafindan ücretsiz avukat hizmeti saglayarak her kosulda yanlarinda oldugumuzu hissetmelerini sagliyoruz. 2013 yilinda kurulan Siddet Izleme Merkezleri’ni yayginlastirarak 81 ilde 1 milyonun üzerinde kisiye ulastik. Kadin ve çocuklarin maruz kaldigi siddet ve taciz eylemlerini önlemek üzere kolluk kuvvetlerine tek tusla ulasabildikleri KADES, Kadin Acil Destek Mobil Uygulamasini hayata geçirdik. KADES Uygulamasini yaklasik 4 milyon kisi indirdi, 300 bini askin kisi ise ihbarda bulundu. Kadina Yönelik Siddetin 7 Gün 24 Saat takip edilebilmesi ve kadinin etkili sekilde korunabilmesi adina Elektronik Kelepçe Uygulamasini 2015’te yine AK Parti olarak biz hayata geçirdik. 2011 Yili’nda ise Is yerlerinde Psikolojik Tacizin Önlenmesi (Mobbing) Genelgesi’ni düzenledik ve mobbing suç çerçevesine aldik. Siddeti olumlayan zihniyete karsi omuz omuza mücadelemizi sürdürecegiz. Sadece ev içi degil, basta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadinlara ve çocuklara yaptigi her türlü siddetle kararlilikla mücadele edecegiz. Var olan çözüm önerilerimize yenilerini ekleyerek, canla basla çalismaya devam edecegiz. 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü’nde bir kez daha ifade ediyoruz ki, siddet uygulayana, siddete taraf olana, siddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü siddet uygulayana, siddeti olumlayan zihniyete karsi kadin-erkek omuz omuza mücadelemizi sürdürecegiz.”
Programa Yalova Milletvekili Meliha Akyol ve Il Baskani Muglim Bagatar da katildi.
