Hizan'da Sonbaharla Gelen Tas Ev Güzelligi

Bitlis’in Hizan ilçesinde tas evlerden olusan köy, sonbaharin renkleriyle olusan manzarasiyla görenleri hayran birakiyor.

Hizan'da Sonbaharla Gelen Tas Ev Güzelligi
Hizan ilçesine bagli Uzuntas köyünde yaklasik 300 yil önce yapilan tas evler, sonbaharin renkleriyle birlikte essiz bir manzaraya büründü. Tarihi dokusunu koruyan ve yüzyilin yorgunluguna ragmen ayakta kalan, çogu derin vadiler arasindaki yamaçlara kurulu ve üst üste dizili tarihi tas evler, görüntüsüyle kartpostallik manzaralar olusturuyor. Dogal taslardan yapilan evler yazin serin, kisin ise sicak olurken sonbahar aylari ile birlikte muazzam bir görünüme bürünüyor. Her yil yüzlerce vatandasin ziyaret edip fotografladigi Uzuntas köyü; tasli dar yollari, ahsap kapilari, agaçlari, baglari ve bahçeleriyle görenleri kendine hayran birakiyor. Türkiye’nin farkli illerinden gelen ziyaretçiler, sonbahar renkleriyle boyanmis agaçlar ile eski tas evlerin bütünlesmesi sonucu ortaya çikan güzel manzaralari hem izleme hem de fotograflama sansi yakaliyor.

Zamana karsi direnen tas evlerin sonbahar güzelligi; özellikle gezginlerin, doga fotografçilarinin, belgeselcilerin ve gazetecilerin ilgisini çekiyor. Tarihi güzelligi ve görünümüyle essiz manzara sunan tarihi tas evler havadan da görüntülendi.

Diyarbakir’dan tas evleri gezip fotograflamak için geldigini dile getiren Atilla Görür, “Hizan’in Uzuntas köyündeyiz. Diyarbakir’dan birkaç arkadasim ile birlikte fotograf çekmeye ve gezmeye geldik. Bu köyü daha önce de duymustum. Geçen yil gelecektik nasip olmadi. Bu yil geldik, çok güzel bir köy. Tarihi yapisi ve dogal güzelligi ile özellikle sonbaharin renkleriyle birlikte çok güzel kareler aldik. Çok mutluyuz ve iyi ki gelmisiz. Çekimlerimize daha da devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA