Bakan Nebati Açiklamasi 'Kaynagini Milletimizin Alin Terinden Alan 2023 Yili Bütçesi, Milletimizin Bize Emanetidir'

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, “Kaynagini milletimizin alin terinden alan bugüne kadar ki bütçeleri nasil milletimizin bizlere emaneti olarak gördüysek, 2023 yili bütçesini de ayni sekilde görüyoruz” dedi.



Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüsmelerinde kapanis konusmasi yapti. Bakan Nebati burada yaptigi konusmada, Türkiye Ekonomi Modeli’nin hedefleri dogrultusunda yatirim, istihdam, üretim ve ihracati öncelendirdiklerini belirterek, “Bu sayede, 2022 yilinda da ekonomik büyüme dengeli görünümünü korumus, istihdam tarihi yüksek seviyelere ulasmistir. Önümüzdeki dönemde de, yüksek katma deger üreten, küresel ölçekte daha üst seviyelere hizla yükselen müreffeh bir Türkiye için olanca gücümüzle çalismaya devam edecegiz” dedi.

Nebati, “Gelen veriler sunu gösteriyor: Enflasyonda en yüksek degerler görüldü.

Bundan sonra da sayisal olarak asagi yönlü bir enflasyonu ve oranlari hep birlikte yasayacagiz” diye konustu.



“Kaynagini milletimizin alin terinden alan 2023 yili bütçesi, milletimizin bize emanetidir”

Bakan Nebati, 2021 yili Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarisi ile 2023 yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’ne iliskin Plan ve Bütçe Komisyonu görüsmelerini ele alarak, sunlari söyledi:

“Bugüne kadar yapilan tüm özverili çalismalar için Plan ve Bütçe Komisyonumuzun degerli Baskan ve üyelerine, kiymetli katkilarini esirgemeyen herkese, Cumhurbaskanimiz ve Hükümetimiz adina sükranlarimi sunuyorum. Kaynagini milletimizin alin terinden alan bugüne kadarki bütçeleri nasil milletimizin bizlere emaneti olarak gördüysek, 2023 yili Bütçesini de ayni sekilde görüyoruz.”

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati’nin konusmasi ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüsmeleri sona erdi. Bu kapsamda, 2021 Yili Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile 2023 Yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
Kaynak: İHA