Tüketimin Tüm Boyutlari Future Talks'ta Ele Alindi

SEY Vakfi tarafindan her yil gelecege dair konusmalarin yapildigi “Future Talks”un bu yil ikincisi düzenlendi. Çagin en büyük sorunlarindan birisi olan “Tüketirken Tükeniyoruz” konusunun ele alindigi etkinlikte dünyanin, modanin, dijital ortamin, psikolojinin nasil tüketildigi tüm boyutlari ile konusuldu.

Tüketimin Tüm Boyutlari Future Talks'ta Ele Alindi
“Tüketirken nasil tükendigimiz” sorusu Semra & Enver Yücel Vakfi tarafindan bu yil ikincisi düzenlenen Future Talks’ta uzmanlar tarafindan ele alindi. Seslendirme sanatçisi Yekta Kopan moderatörlügünde Zorlu PSM Sky Lounge’da düzenlenen etkinligin açilis konusmasini SEY Vakfi Baskan Vekili Begüm Yücel gerçeklestirdi. Future Talks ile her sene gelecek konusmalari yapacaklarini belirten Begüm Yücel, bu yil ki etkinlik konusunu belirlerken en acil konunun tüketim olduguna karar verdiklerini aktardi. Tüketirken tükenmeyi tek basina düsünmemek gerektigini kaydeden Yücel, “Her alanda tüketiyoruz ve her konuda tükeniyoruz. Elimizde olan kaynaklari tek tek yok ediyoruz. Korkunç bir tüketim çagindayiz. Ilk önce çevremizi tüketiyoruz, modayi tüketiyoruz. Tüm bunlari yaparken de kendimizi tüketiyoruz” dedi.



Programda geleneksel ile yeni medya arasinda kurulan yeni düzen, kaynaklarin dogru kullanmadigi için büyük zarar verilen dünya, ekonomi alaninda hangi yanlislarin yapildigi, moda ve psikolojinin nasil tüketildigi gibi konular Gazeteci Emin Çapa, Yeni Medya Iletisimcisi Tolga Akis, akademisyen Prof. Dr. Haluk Gürgen, Psikolog Prof. Dr. Acar Baltas, TEMA Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç ve sürdürülebilir moda sektöründen Gözde Atasoy tarafindan degerlendirildi.

Programin içerigiyle ilgili bilgi paylasan SEY Vakfi Baskan Vekili Begüm Yücel ise, “Çevremize ne kadar zarar verdigimizi, dünyanin ne kadar ömrü kaldigini, sürdürülebilir modayi konustuk. Bunun disinda dijital ortami nasil tükettigimiz konusuna da deginildi. Sosyal medyada devamli degisen akimlar, çekilir çekilmez izlenen videolar ve insanlarin dikkat sürelerinin azalmasi gibi tüm bu konular dijital tüketimin bir parçasi. Öyle bir hal aldi ki su anda en popüler meslek influencer olmak. Bakildiginda tüketim kültürünün ve dogru tüketimin nasil olmasi gerektigini ögrenmek egitimin bir alani. Egitim hayatimizin her alaninda. Dolayisiyla bu konulari konusurken de egitimi konusmus olduk” dedi.

Kaynak: İHA