Savas Magduru Çocuklar Dünyaya 'Türkçe' Baris Mesaji Verdi

Yunus Emre Enstitüsü’nün Antalya’da düzenledigi “Huzurun Çocuklari Baris Için Bulustu” programinda bir araya gelen savas magduru Ukraynali ve Suriyeli çocuklar, Türkçe olarak dünyayi barisa davet etti.

Savas Magduru Çocuklar Dünyaya 'Türkçe' Baris Mesaji Verdi
Ukrayna Devlet Baskani Volodimir Zelenski’nin esi Olena Zelenska ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan himayelerinde savas sebebiyle Ukrayna’dan Antalya’ya gelen kimsesiz çocuklar ile Suriye’deki güvenli bölgeden gelen üstün zekali çocuklar, “Huzurun Çocuklari Baris Için Bulustu” programinda bir araya geldi. Ukraynali ve Suriyeli çocuklar “Bütün Dünya Buna Inansa” adli sarki basta olmak üzere baris ve kardeslik mesajlari içeren sarki ve siirleri Türkçe seslendirdiler. Iki ülkeden gelen çocuklarin birbirlerine hediyeler verdigi programda duvar boyama atölyesi, mektup atölyesi, sifir atik dönüsüm atölyesi, ebru atölyesi, kil atölyesi, ses terapisi atölyesi ile piyano resitalinin yani sira Türkçe, Ukraynaca ve Arapça müzik ve dans etkinlikleri düzenlendi.



Savas magduru çocuklardan Cumhurbaskani Erdogan ve Emine Erdogan’a mektup

Ukraynali ve Suriyeli çocuklar, mektup atölyesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. yil dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde açilmak üzere mektuplar yazdilar. Bir Ukraynali ve bir Suriyeli çocuk, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve esi Emine Erdogan’a yazdiklari mektuplari okudu.

“Kardeslik sinir tanimaz cümlesinin ne anlama geldigini anladim”

Suriyeli Asinat El Hatab, Cumhurbaskani Erdogan’a yazdigi mektupta, “Ben Antalya’ya ilk defa geldim. Daglari, denizi, büyük büyük binalari ve oyun alanlarini burada gördüm. Bugün burada sizlerle ve Ukraynali arkadaslarimla asla unutamayacagim zamanlar geçirdim. Burada herkes bizi güler yüzle karsiladi. Sizler ihtiyaci olan herkese yardim ettiniz. Bugün de savasa maruz kalan iki milletin çocuklarini bir araya getirdiniz. Suriye’de her gün her yerde okudugum ’Kardeslik sinir tanimaz’ cümlesinin ne anlama geldigini anladim. Bunu bana yasatarak ögrettiniz. Sadece Türklerle degil, Ukraynali arkadaslarimizla da kardeslik bagi kurmamizi sagladiniz. Türkiye’yi ikinci vatanim gibi hissediyorum” dedi.



Atölyede hazirlanan ürünler Emine Erdogan ve Olena Zelenska’ya hediye edilecek

Sifir atik dönüsüm atölyesinde Ukraynali ve Suriyeli çocuklar tarafindan hazirlanan ürünler ise Emine Erdogan ve Olena Zelenska’ya hediye edilecek. Ukraynali ve Suriyeli çocuklarin keyifli vakit geçirdigi programda ayrica yüz boyama, animasyon oyunlari, kukla gösterileri de düzenlendi.

Çocuklarin dünyaya Türkçe baris mesajlari verdigi programda Yunus Emre Enstitüsü Baskan Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Kutalmis Yalçin, Ukrayna’nin Antalya Baskonsolosu Emir Rustamov ve Azez Yerel Meclis Baskani Muhammed Hamdan birer konusma yapti.
Kaynak: İHA