'Mermer Alisverisinden Kar Verecegim' Yalani Ile Milyonluk Vurgun

Afyonkarahisar’da mermer alim satimi yapacagi bahanesi ile 50’ye yakin kisiyi yaklasik 2 milyon 700 bin TL dolandirdigi iddia edilen infaz koruma memuru, polisin basarili takibi ile yakalandi. Mahkemeye sevk dilen sahis tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, kent merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, infaz koruma memuru olarak kamuda görev yapan H.N. (33) isimli sahis, is yerindeki arkadaslari basta olmak üzere çevresindeki kisilerden ‘mermer alim satim isi yapacagiz, size de kardan pay verecegim’ söylemi ile para toplamaya basladi.

Bir süre sonra S.K., isimli sahista bu söyleme inanarak H.N.’nin karisi S.N., adina farkli zamanlarda264 500 TL para gönderdi. S.K., bir süre sonra H.N. ve karisi S.N.’ye ulasamayinca is yeri ile baglantiya geçmeye çalissa da bunda basarili olamadi. H.N.’nin 17 Kasimdan bu yanan is yerine gelmedigini ve kendisi gibi is arkadaslarinin da H.N., tarafindan magdur edildigi bilgisini alan S.K., solugu savcilikta aldi.

Dolandirilan kisilerin büyük çogunlugu infaz koruma memuru

S.K.’nin sikayeti üzerine harekete geçen Afyonkarahisar Il Emniyet Müdürlügüne bagli ekipler yaptiklari incelemede S.K., gibi magdur olan yaklasik 50 kisiden 13’nün ifadesine basvurdu. Magdurlardan büyük çogunlugunun ise H.N.’nin kendisi gibi infaz koruma memuru olduklari ve cezaevinde görev yaptiklari belirtildi. Sorusturmayi derinlestiren ekipler H.N.’nin ayni yöntemle piyasadan yaklasik 2 milyon 700 bin TL para topladigini tespit etti. Sahsin pesine düsen ekipler süpheliyi Ankara’nin Yenimahalle ilçesinde yakalayarak gözaltina aldi. H.N., islemlerinin ardindan sevk edildigi mahkeme tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA