Sisli'de Insaat Alaninin Üstündeki Yol Çöktü Açiklamasi Vatandaslar Korku Ile Sokaga Döküldü

Sisli’de altinda insaat çalismasi devam eden yolun bir kisminda çökme meydana geldi. Mahallede yasayanlar korku ile sokaga döküldü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, insaatin müteahhidi oldugu iddia edilen kisi ile mahalleli arasinda tartisma çikti.

Sisli'de Insaat Alaninin Üstündeki Yol Çöktü Açiklamasi Vatandaslar Korku Ile Sokaga Döküldü


Olay, Sisli Eskisehir Mahallesi Esref Efendi Sokak’ta 18.15 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yolun altindaki bir insaat alaninda bulunan is makinesinin alinmasi için sokaga vinç getirildi.

Vincin getirilmesinden çok kisa bir süre sonra yol agirligi kaldiramadi ve bir kismi büyük bir gürültüyle çökerek insaat alanina devrildi. O sirada yolda bulunan vatandaslar büyük korku yasarken, insaatin yanindaki binalarda yasayanlar ise kendilerini can havliyle disari atti. Mahallelinin ihbari ile olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis, olay yerini güvenlik seridi ile kapatirken, sonradan çagrilan IGDAS ekiplerince yolun altindan geçen hatlardaki dogalgaz tedbir amaçli kesildi.

“Vinç agir oldugu için duvar gitti. Vinçten sonra uçtu”

Çökmeden saniyeler önce yolun üstünde oldugunu ve kil payi kurtuldugunu söyleyen Ümmügül Coskun isimli vatandas, “Usta orada bekliyordu. Ben de asagiya kadar indirecek misiniz diye sordum. O da bir beton dökeceklerini, asagiya kadar inmeyeceklerini söyledi.

Ben de burasi çok kötü olmus, buradan geçenler asagiya uçar, burasi neden böyle olmus, dedim. O anda ben asagiya indim ve duvar uçtu. Vinç buraya kadar geldi. Aslinda vinç yapti. Vinç agir oldugu için duvar gitti. Vinçten sonra uçtu. Orada üç kisi vardik, usta, ben ve arkadas. Son anda, ben merdivenlerden indim ve duvar uçtu” dedi.



“Korkarak çocugumla disari çikmaya çalistik”

Insaat çalismasinin sürdügü alanin yanindaki binada yasadigini söyleyen Hasan Tektas isimli mahalle sakini, “Insaatin yan tarafindaki evimde çocugumla otururken bir anda büyük bir gürültü geldi. Korkarak, çocugumla disari çikmaya çalistik. Baktik ki bir çökme olayi oldu. Disari çiktiktan sonra hemen polisi ve belediyeyi aradik. Sag olsunlar gelip yardimci oldular. Fakat surada bir sikayetimiz var. Buradan düzensiz bir çalisma vardi. Çünkü burada çalisma yapan operatör dogalgaz boru hattini ve kablolarin geçtigi kismi düsünmeden bir çalisma yapmis. Gördügünüz gibi dogalgaz boru hatti da yan dönmüs. Allah’tan bir gaz kaçagi yoktu. Ucuz kurtulduk biz de. Inanir misiniz, az önce bir kedi geçti ve kedi geçerken bir toprak kaymasi oldu. Korkumuz büyük aslinda. Eve geçemiyoruz” diye konustu.



Müteahhit oldugu iddia ilen kisi ile mahalleli arasinda tartisma çikti

Öte yandan insaatin müteahhidi oldugu iddia edilen bir kisi ile mahalleli arasinda tartisma çikti. Müteahhit oldugu iddia edilen kisinin yanlarina gelerek, sikayetçi olmamalarini istedigini söyleyen Hasan Tektas, “Insallah bunu bir an önce çözerler. Belediyenin de buna dikkat etmesi lazim. Kötü bir çalisma var, sikayetçiyiz. Belediyeye daha önce bina olarak bir sikayette bulunmustuk ama bizimle ilgilenen olmadi. Sikayetimizi dile getirirken yan taraftaki, müteahhit, müteahhit mi artik bilmiyorum, birisi bize yüklenmeye çalisti. Niye sikayet ediyorsunuz diye. Az önce tartistigimiz kisi o idi. O arkadastan da sikayetçiyiz. Sikayet edilmesini istemiyorlar. Çok sikayette bulunmamamizi istediler. Böyle bir sey yapmayin dediler. Yapmak zorundayim, çünkü burada hayati tehlikemiz var” ifadelerini kullandi.

Çökme sonucu, yolun altindan geçen elektrik hatlarinin da zarar görmesi nedeniyle mahallenin bir kisminda kesinti yasandi. Olay yeri, zabitanin getirdigi barikatlarla kapatilarak vatandas geçisine kapatildi.
Kaynak: İHA