Rus Fenomenlerden, Polonya Cumhurbaskani Duda'ya Telefon Sakasi

Rus sosyal medya fenomenleri Vladimir Kuznetsov ve Aleksey Stolyarov, kendilerini Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron olarak tanitarak, Polonya Cumhurbaskani Andrzej Duda’ya telefon sakasi yapti.

Rus Fenomenlerden, Polonya Cumhurbaskani Duda'ya Telefon Sakasi
Rus sosyal medya fenomenleri “Vovan” lakapli Vladimir Kuznetsov ve “Lexus” lakapli Aleksey Stolyarov, Polonya topraklarina füzenin düstügü 15 Kasim tarihinde Polonya Cumhurbaskani Andrezj Duda’nin ofisini telefonla arayarak kendilerini Fransa Cumhurbaskani Emanuel Macron olarak tanitti. Duda, sözde Macron oldugu sanilan Rus fenomenler ile Polonya’ya düsen füze hakkinda konusmaya basladi.

Kuznetsov ve Stolyarov tarafindan yayinlanan ses kaydinda, Polonya’ya düsen füze hakkinda sorular soran fenomenlere Duda, "Inan bana Emmanuel son derece dikkatliyim. Ruslari suçlamiyorum. Sence Rusya ile bir savasa mi ihtiyacim var? Hayir, bunu istemiyorum" ifadelerini kullandi.

Konusmasinda Polonya topraklarina düsen füzenin Rus füzesi oldugu konusunda Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’in israrci oldugunu söyleyen Duda, "ABD Baskani Joe Biden bu olaydan Rusya’yi sorumlu tutmuyor. Ancak Vladimir Zelenskiy bu füzenin Rus füzesi oldugu konusunda israrci" dedi.



Telefon sakasi ile ilgili sorusturma baslatildi

Polonya Cumhurbaskanligi Ofisi tarafindan yapilan açiklamada ise, "Cumhurbaskani Andrzej Duda, görüsmenin alisilmadik sekilde bir aldatma girisimi olabilecegini anladi ve konusmayi sonlandirdi" ifadeleri kullanilarak, Rus fenomenlerin Cumhurbaskani Duda’ya nasil ulastiklari hakkinda sorusturma yürütüldügü aktarildi.

Johnson’a da saka yapmislardi

Kuznetsov ve Stolyarov yaptiklari telefon sakalari ile taninirken, daha önce de Ingiltere’nin eski Basbakani Boris Johnson, Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace, Ingiliz sarkici Elton John, Prens Harry ve Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron gibi birçok ünlü isme telefon sakalari yapmisti.

Füzelerin Ukrayna’ya ait oldugu belirtilmisti

Batili ülkeler, Polonya’nin güneydogusundaki Przewodow köyüne düsen ve 2 kisinin hayatini kaybetmesine neden olan füzelerin Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi hava saldirilarina karsilik veren Ukrayna hava savunma sistemlerine ait oldugunu ve kazayla Polonya topraklarina düstügünü ifade etmisti.

Rusya Savunma Bakanligi ise Polonya medyasinda yayinlanan olay yeri fotograflari üzerinde inceleme yaptiklarini ve düsen füze parçalarinin Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait S-300 hava savunma sistemlerine ait parçalar oldugunu tespit ettiklerini açiklamisti.
Kaynak: İHA