Mersin'de Basibos Köpek Dehseti Açiklamasi Agildaki Keçileri Telef Ettiler

İçel’in Mut ilçesinde basibos sokak köpekleri girdikleri agilda 2 keçiyi telef etti, 2’sini de yaraladi.

Mersin'de Basibos Köpek Dehseti Açiklamasi Agildaki Keçileri Telef Ettiler
Olay, ilçeye bagli Barabanli Mahallesi’ndeki bir agilda meydana geldi. Alinan bilgiye göre, 3 sokak köpegi, Abdullah Kizil’a ait agildaki tel örgüleri asip küçükbas hayvanlarin yanina girdi. Köpekler agilda saldirdigi 4’ü gebe 5 keçinin bazilarini bogdu, bazilarini da parçaladi. Hayvanlardan 2’si ölürken, 2’si yarali bulundu.

Hayvanlari yemlemek için agila gelen Abdullah Kizil’in esi Ayse Kizil, korkunç manzara ile karsilasirken orada bulunan 3 köpek tel örgüleri asip kaçti. Ihbar üzerine olay yerine gelen belediye ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri incelemede bulundu. Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü yetkileri telef olan keçilerinin çukur açip gömülecegini bildirdi.

“10 bin lira zararim var”

Hayvanlari telef olan Abdullah Kizil,"5 tane damizlik hayvanimiz var idi 4 tanesi bu halde biri kayip. Buraya hayvanlara bakmaya geldigimizde 3 tane sokak köpegi içindeydi. 4 tanesi gebeydi biride teke zaten. Suan zararim 10 bin lira civarinda. İçel Büyüksehir Mut ilçe koordinasyon subesine vardim biz ilgilenmiyoruz dediler. Kayip hayvanimi ariyorum bulamadim” dedi.

Ayse Kizil ise “Keçilere yem verecektim sabah 9 gibi geldigimde agilda 3 tane köpek yatiyordu içerisinde. Beni görünce kaçtilar. 5 keçiydi biri kayip 4’ü bu halde. Seve oksaya seve oksaya aksam yem verdim sabah geldim bu haldeydi hayvanlarim” diye konustu.

Kaynak: İHA