Ispanak Ve Turp Hasadi Basladi Açiklamasi Is Çok, Isçi Yok

Adana’nin Kozan ilçesinde ispanak ve turp hasadina baslandi. Turp ve ispanaklar Türkiye’nin dört bir yanina ulastirilirken üreticiler isçi bulmakta zorlaniyor.

Ispanak Ve Turp Hasadi Basladi Açiklamasi Is Çok, Isçi Yok
Faydali Mahallesi’nde çiftçi Adnan Özdemir’in bin dönüm arazi kiralayarak ürettigi turp ve ispanakta hasat dönemi basladi.

5 ay boyunca süren yogun mesaiden sonra hasat döneminde günde 100 isçinin çalisacagini belirten Adnan Özdemir, günlük 200-250 TL yevmiye verdiklerini ancak isçi bulmakta zorlandiklarini söyledi.



Sezonun verimli geçtigini kaydeden Özdemir “Burada ispanak, turp, marul ve lahana kislik sebze çesitlerimizi yetistiriyoruz. Bölgede bir ben yapiyorum genelde Kadirli bölgesinde yogunluk çok. Bin dönümlük bir arazide kiralama üzerinden mahsullerimizi ekiyoruz. Agirlik olarak turp ve ispanak yetistiriyoruz. 5 aylik bir süreçten geçiyor mahsul olana kadar. 80 isçi tarlada 20 tane isçimizde burada havuzda çalisiyor. Türkiye’nin her bölgesinden alicimiz var bizleri buluyor az önce Hatay’a bir tirimiz gitti, su an Elbistan ve Tokat’a gidecek tirlarimiz yükleniyor" dedi.

Çiftçilerin yapabildikleri isi tam anlamiyla A’dan Z’ye yapabilecek sekilde yapmasi gerektigini belirten Özdemir, "Tarim sektöründe milletin agladigi bir durum yok gerçekten yetistiren para kazaniyor. Burada çalistiracak isçi bulamiyorum millet aglamasin bosu bosuna. Is var, çalisan yok çiftçi kazaniyor. Günlük 2.5 saat tarlada çalisanlara 200 havuzda çalisana 250 TL veriyoruz ama isçi bulamiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA