Bartin'da Orman Yangini Açiklamasi 4 Kisi Gözaltina Alindi

Bartin’in Inkumu tatil beldesinde ormanlik alanda yangin çikti. Yangina arazözler ve itfaiye araçlariyla müdahale baslatildi. Yangina müdahale devam ederken olayla ilgilisi oldugu degerlendirilen 4 süpheli gözaltina alindi.

Bartin'da Orman Yangini Açiklamasi 4 Kisi Gözaltina Alindi
Bartin’in Inkumu tatil beldesinde ormanlik alanda yangin çikti. Gece saatlerinde baslayan yanginin ardindan bölgeye Orman Isletme Müdürlügüne ait arazözler ile çok sayida itfaiye araci sevk edildi.

Çevre illerden de takviye ekiplerin gönderildigi bölgede yanginin sarp arazide olmasi nedeniyle müdahale güçlükle sürdürülüyor. Yangina ormanlik alanin yani sira sahil kiyisindan da müdahale baslatildi.

Yanginin çikis nedeni arastirilirken olayla ilgilisi olabileceginden süphelenilen 4 kisinin Bartin Il Jandarma Komutanligina bagli ekiplerce gözaltina alindigi ögrenildi.

Bartin Belediye Baskani Cemal Akin yanginla ilgili açiklamasinda, “Gece yarisi baslayan bir yangin var. Ormanda çok büyük bir alanda degil ama genislemesi muhtemel. Rüzgar da var. Ormanin tüm ekipleri burada. Belediyemizin tüm ekipleri burada. Çevre illerden takviye de istenildi. Yangin devam ediyor. Su anda 3 dönümlük bir alanda oldugu ifade ediliyor. Müdahalesini yapiyoruz su anda.” dedi.

Kaynak: İHA