Unutulmaz Halterci Naim Süleymanoglu Kestel'de Anildi

Dünya ve Türk halter tarihine adini altin harflerle yazdiran efsane sporcular arasinda yer alan olimpiyat, dünya ve Avrupa sampiyonu "Cep Herkülü" lakapli Naim Süleymanoglu, vefatinin 5 yil dönümünde Kestel Belediyesi tarafindan anildi.

Unutulmaz Halterci Naim Süleymanoglu Kestel'de Anildi
Muhsin Yazicioglu Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen programda, Naim Süleymanoglu’na ait fotografin bulundugu serginin açilisi yapildi. Daha sonra Naim Süleymanoglu’nun kardesi Muharrem Süleymanoglu’nun söylesisi ile davam eden programda, Cep Herkülü lakapli Naim Süleymanoglu filmi gösterimi yapildi. Programa, TBMM Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Baskani Hakan Çavusoglu, Mestanli Belediye Baskani Ilknur Kazim, Vetovo Belediye Baskani Mehmed Mehmed , AK Parti Kestel Ilçe Baskani Nesri Demir, Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, Kestel Kaykmakami Recep Öztürk, Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü, BAL-GÖÇ Genel Baskan Yardimcisi Ayhan Isik, BAL-GÖÇ Inegöl Sube Baskani Erkan Basdere, FIL-DER Baskani Mümin Tenekeci, BAL-GÖÇ Kestel Sube Baskani Sami Ömer, BRTK Genel Baskani Sabri Mutlu, Mestanli Dernegi Baskani Hasan Öztürk, Cep Herkülü Filminin Basrol Oyuncusu Hayat Van Eck ve protokol üyeleri katildi.

Anma programinda konusan Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, "Tarihin en önemli sporcusu, haltercisi olan ve 46 kere dünya rekoru kirarak sampiyonluklarina sahip olan, yeri doldurulamayacak bir yildizi 5 yil önce kaybettik. Naim Süleymanoglu’nun sportif kisiliginin yani sira basta Bulgaristan Türklügü olmak üzere dünya Türklügüne, attigi adimlar ve ortaya koydugu cesaretle, baskaldirisiyla çok önemli katkilari olmustur. Bunlari anmadan geçmek kendisinin hatirasina haksizlik olur. Her ülke, her devlet kendisine ait kahramanlar yetistirir. Biz Naim gibi bir sampiyona ve öndere sahip olmayi hep gururla tasidik. Naim’in kirilamayan ve kirilamayacak rekorlari, mücadelesi, zor sartlarda Türkiye’ye iltica ederek o günlerde Bulgaristan’da yasanan zulmü dünyaya duyurmasi, her türlü basarinin üstündedir. Yasami kisa sürse de Türk sporcularina ve yöneticilerine örnek olmustur. Naim Süleymanoglu’nu ve Süleymanoglu ailesinin ahirete intikal etmis tüm fertlerini saygiyla ve dualarla aniyoruz. Dünya sporu bir daha Naim gibi bir sporcu yetistiremez. Türk milleti olarak Naim’in basarilariyla her zaman övünecegiz, gurur duyacagiz. Mekani cennet, ruhu sad olsun. Hiçbir zaman unutmayacagiz, unutturmayacagiz" dedi.

Kaynak: İHA