Rektör Çiftçi Özbekistan Büyükelçisi Dr. Olgan Bekar'i Ziyaret Etti

Özbekistan’da yüksekögretim kurumlari ile önemli temaslarda bulunan Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhuriyeti Özbekistan Büyükelçisi Dr. Olgan Bekar’i ziyaret ederek çalismalari hakkinda bilgi verdi.

Rektör Çiftçi Özbekistan Büyükelçisi Dr. Olgan Bekar'i Ziyaret Etti
Özbekistan’daki yüksekögretim kurumlari ile gerçeklestirmis olduklari yogun ziyaretler ve ikili anlasmalarin ardindan Çankiri Karatekin Üniversitesi heyetinin önemli duragi Türkiye Cumhuriyeti Özbekistan Büyükelçiligi oldu. Ziyarette, Büyükelçi Dr. Olgan Bekar’a Özbekistan temaslarindaki önemli detaylari aktaran Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, iki ülke arasinda son zamanlarda güçlenen iliskilerin, egitim diplomasisindeki yansimalarini hissettiklerini ve bu noktada ise kendilerinin de gelecek için oldukça umut vadedici önemli bazi anlasmalara imza attiklarini belirtti.

Çankiri Karatekin Üniversitesi’nin mevcut durumu, potansiyeli ve uluslararasi hedefleri hakkinda da Büyükelçi Bekar’a bilgi veren Rektör Harun Çiftçi, üniversite olarak Türk dünyasi ile ilgili yapmis olduklari birtakim çalismalari ve hedefleri de anlatti.

Özbekistan ziyaretlerinde, yapmis olduklari rehberlik ve yardimlardan dolayi Büyükelçi Bekar ve elçilik çalisanlarina çok tesekkür ettiklerini belirten Rektör Çiftçi, son dönemde Türkiye ve Özbekistan arasindaki gelismelerde de önemli emekleri olan Büyükelçi Bekar ve ekibine, bu emeklerinden dolayi da ayrica tesekkür ettiklerini ifade etti.

Türkiye ve Özbekistan arasinda güçlenen iliskilerin, iki ülke cumhurbaskanlarinin mutabik kaldigi alanlarda yapilabilecek bazi önemli isler ile daha da güçlenecegini dile getiren Rektör Çiftçi, egitim, kültür ve ekonomi gibi alanlarda her iki ülkedeki ilgili kurumlarin da üzerlerine düsen görevleri layikiyla yaparak cumhurbaskanlarinin bu gayretlerini daha da ileriye tasiyacaklarina olan inancinin tam oldugunun altini çizdi. Rektör Çiftçi, kendilerinin de bu alanlardan basta egitim alaninda sorumluluklari oldugunu ve bu nedenle vakit kaybetmeden iki ülkenin baglarini güçlendirmek adina Özbekistan’daki yüksekögretim kurumlari ile önemli is birliklerine imza attiklarini belirtti.

Büyükelçi Dr. Olgan Bekar ise Çankiri Karatekin Üniversitesinin Özbekistan’da yapmis oldugu is birliklerini memnuniyet ile karsiladiklarini ifade ederek bu is birlikleri çerçevesinde, özellikle Türkiye’den Özbekistan’a gelecek ögrenci ve hocalara, elçilik olarak gerekli destekleri saglayacaklarini dile getirdi. Iki ülke arasinda güçlenen iliskilerin, Türk dünyasi ve dolayisiyla da Orta Asya basta olmak üzere tüm dünyada önemli yansimalarinin olacagini belirten Büyükelçi Bekar, uzun zamandir iki ülke arasindaki iliskilere deger katmak adina hem Türk hem de Özbek tarafinin yogun bir çaba sarf ettigini söyledi.

Kaynak: İHA