Pençe-Kiliç Hava Harekati'nda 89 Hedef Imha Edildi, Çok Sayida Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahli Kuvvetlerinin (TSK) Irak’in ve Suriye’nin kuzeyinde baslattigi Pençe-Kiliç Hava Harekati’nda toplam 89 hedef imha edilerek, çok sayida terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanligi, teröristler tarafindan Türkiye’ye yapilan saldirilarda üs olarak kullanilan Irak’in kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pinari, Tel Rifat, Cizire ve Derik bölgelerine gerçeklestirilen Pençe-Kiliç Hava Harekati’nin basariyla icra edildigini açikladi.

Harekat ile teröristlere ait barinak, siginak, magara, tünel, mühimmat depolari ve sözde karargah ve egitim kamplarindan olusan ilk asamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedefin imha edildigi bildirilen açiklamada, çok sayida teröristin etkisiz hale getirildigi ve bunlarin arasinda terör örgütünün sözde yöneticilerinin de bulundugu ifade edildi.

Son terörist etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadelenin devam edecegi vurgulanan açiklamada, “Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanilan harekat sonrasi tüm uçaklarimiz emniyetle üslerine dönmüstür. Asil milletimizin bagrindan çikan Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan ülkemizin ve milletimizin güvenligi için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlilikla devam edilecektir” denildi.
Kaynak: İHA