Ingiltere'den Ukrayna'ya 50 Milyon Sterlin Destek

Ingiltere Basbakani Rishi Sunak, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile yaptigi görüsmede, Ukrayna’ya 50 milyon sterlinlik yardim sözü verdi.

Ingiltere Basbakani Rishi Sunak, göreve baslamasinin ardindan ilk kez geldigi Ukrayna’da Ingiltere’nin sagladigi destekleri artirma sözü verdi. Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile dün baskent Kiev’de görüsen Sunak, "Ukrayna ve Ingiltere, savasin ilk gününden beri en güçlü iki müttefik oldu" dedi.

Ingiltere’nin Ukrayna Silahli Kuvvetleri’ne yönelik egitimlerini artiracagini ve özel destek sunmak için uzman ordu, saglik ve teknik ekip gönderecegini söyleyen Sunak, 50 milyon sterlinlik savunma yardimi yapilacagi sözünü de verdi.

"Ukrayna’nin yaninda yer almaya devam edecegiz"

Rusya’nin sivil noktalari hedef aldigini da ifade eden Sunak, "Ingiltere’nin en basindan beri Ukrayna’nin yaninda olmasindan gurur duyuyorum. Bugün, Ingiltere ve müttefiklerimizin bu barbarca savasi sona erdirmek için Ukrayna’nin yaninda yer almaya devam edecegini söylemek için buradayim. Ukrayna Silahli Kuvvetleri karadaki Rus kuvvetlerini püskürtmeyi basarirken, siviller ise hava saldirilariyla acimasizca bombalaniyor. Bugün uçaksavarlar, radar sistemleri ve insansiz hava araçlari da dahil yeni bir hava savunma sistemi ile insani destegi artiriyoruz" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA