Yenimahalle'de Destek Egitim Merkezlerine Yogun Ilgi

Ilçe genelinde egitim kalitesini yükseltmek ve ekonomik sikinti yasayan ailelere destek olmak amaciyla Yenimahalle Belediyesi tarafindan hizmete açilan Destek Egitim Merkezleri yogun ilgi görüyor.

Yenimahalle'de Destek Egitim Merkezlerine Yogun Ilgi
2017 yilinda gençlere okula yardimci ve sinavlara hazirlik egitimi vermek amaciyla hizmete açilan Yenimahalle Belediyesi Destek Egitim Merkezleri, açildigi günden bu yana 15 binin üzerinde ögrenciye egitim destegi verdi. 5 yillik süre zarfinda 2 bin 300 ortaokul ve bin 500 lise ögrencisinin sinavlarda yüksek basari göstermesine olanak saglayan Yenimahalle’nin egitim yuvalari, yeni egitim döneminde de 60 ögretmen ve 12 idareci ile gençlerin basarisina katki sunacak. Yenimahalle Belediyesi Destek Egitim Merkezleri’nde 6, 7, 9, 10, 11’inci siniflara okula yardimci egitimin yani sira 8’inci siniflara özel LGS’ye hazirlik ve 12’nci siniflara yönelik YKS’ye hazirlik kursu ücretsiz olarak veriliyor. Yenimahalle Belediyesi tarafindan ilçenin dört bir yaninda hizmete açilan Destek Egitim Merkezleri, Demetevler (Ortaokul), Karsiyaka (Ortaokul ve Lise), Ragip Tüzün (Lise), Batikent Meydan (Ortaokul) ve Sentepe (Ortaokul) olmak üzere 6 ayri noktada ögrencilere egitim hizmeti sunuyor.

"Egitim kalitesinin artmasini istiyoruz"

Yenimahalle’de egitim kalitesinin artmasi için belediye olarak tüm imkanlarin seferber edildigini belirten Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “Göreve geldigimiz günden bu yana yatirimlarimizda büyük orani egitime ayirdik. Ekonomik durumu yetersiz olan ailelerimizi düsünerek hemen kollari sivadik. 6 ayri noktada açtigimiz Destek Egitim Merkezleri ile atanamayan ögretmenlerimize de is imkani sunuyoruz. Yenimahalleliler yaptigimiz bu hizmetten büyük memnuniyet duyuyor ve olumlu geri dönüsler aliyoruz. Türkiye’nin ilerlemesi ve çagdas medeniyetler seviyesine ulasmasinin yolu egitimden geçiyor. Bu düsünceyi temel alarak ilçemizde gençlerimizin basarisi, kaliteli ve çagdas egitim almasi için çalismaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA