Sinop'ta Yasli Kadini Telefonla Dolandiran Sahis Samsun'da Yakalandi

Sinop’ta telefonla aradigi yasli kadini korkutup kandirarak, ziynet esyasi ve paralarini elden teslim alip kaçan sahis Samsun’da yakalandi.

Sinop'ta Yasli Kadini Telefonla Dolandiran Sahis Samsun'da Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, Sinop’ta kimligi belirsiz dolandiricilar 78 yasindaki M.Y. adli kadini telefonla arayarak kendilerini polis ve savci olarak tanitti. Dolandiricilar yasli kadini terör örgütü ile korkutup kandirarak evdeki altin ve paralari eve gelecek polise teslim etmesini istedi. Eve gelen dolandirici C.C. (18) yasli kadindan 3 bin lira para, 4 adet bilezik, 6 gram altin ve 8 adet çeyrek altini alip kayiplara karisti. Dolandirildigini anlayan yasli kadin, polisten yardim istedi. Sinop polisi olayla ilgili sahsin kaçtigi aracin plakasini tespit etti ve komsu illerin emniyet ve jandarma ekiplerine haber verdi.

Samsun polisi Kent Güvenlik Sistemi (KGS) kameralarindan C.C.’nin ticareti taksi içinde seyir halinde oldugunu tespit etti. Samsun polisi C.C.’yi yakalamak için alarma geçti. C.C.’nin içinde bulundugu ticari taksi Atakum ilçesi Atakent Kavsagi’nda ele geçirildi. Gözaltina alinan C.C. ile birlikte yasli kadindan aldigi para ve altinlar ele geçirildi. C.C. Sinop Emniyet Müdürlügü ekiplerine teslim edildi.
Kaynak: İHA