Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi 'Green Skills Awards 2022' Yarismasinda Avrupa Birincisi Oldu

European Training Foundation (Avrupa Egitim Vakfi) tarafindan her yil düzenlenen ’Green Skills Awards 2022’ (Yesil Beceri Ödülleri) yarismasinda Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi Avrupa birincisi seçildi.

Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi 'Green Skills Awards 2022' Yarismasinda Avrupa Birincisi Oldu
Hirvatistan, Türkiye ve Ermenistan ülkelerinin isbirligi ile yürütülen ve Türkiye’yi temsil eden Yunus Emre Anadolu Lisesi, The Green Changemakers eTwinning projesi Avrupa Egitim Vakfi tarafindan düzenlenen "Green Skills Awards 2022" yarismasinda birincilik ödülüne layik görüldü.

Merkezi Italya’nin Torino kentinde bulunan Avrupa Birligi Ajansi Avrupa Egitim Vakfi ETF üstün basarili buldugu proje nedeniyle birincilik sertifikasi gönderdi.

Projede yer alan danisman ögretmen Hülya Buyankara ile ögrenciler Ebrar Canli, Mihriban Güçden, Aleyna Dursun ve Elif Dener’i Il Milli Egitim Müdürü Halil Yücel makaminda kabul etti. Yapmis olduklari proje hakkinda bilgi alan Yücel, ögretmen ve ögrencileri tek tek tebrik ederek çesitli hediyeler takdim etti. Yücel, "Bu proje bizi gururlandirmistir. Bu yil Bingöl’de hem ögretmenlerimiz hem de ögrencilerimiz bizlere bu tür birincilikler getirerek tüm egitim camiamiza örnek olmustur. Projede emegi geçen hem ögretmen hem ögrenci hem de idarecilerimize tesekkür ediyorum. Bu basari diger okullarimiza da örnek olacaktir" dedi.

28 dilde mevcut olan eTwinning portalinda bugün yaklasik olarak 980 binden fazla ögretmen üye olarak yer alirken, portal, ögretmenlerin ortak bulmasi, proje olusturma, fikirlerini paylasmasi, en iyi uygulama alisverisinde bulunmasini sagliyor.
Kaynak: İHA