'2. Pide-Pirinç-Balik Festivali' 27 Kasim'da

Samsun’un Terme ilçesinde düzenlenecek ‘2. Pide-Pirinç-Balik Festivali’ için hazirliklar basladi. Terme Belediye Baskani Ali Kiliç, festival komitesiyle bir araya gelerek fikir alis verisinde bulundu.

'2. Pide-Pirinç-Balik Festivali' 27 Kasim'da
Terme Belediyesi tarafindan organize edilen ve geleneksel hale getirilen ‘2. Pide-Pirinç-Balik Festivali’ hazirliklari basladi.

27 Kasim Pazar günü gerçeklestirilecek etkinlik için festival komitesi kuruldu. Komite, festival öncesi etkinlik organizasyonunu gözden geçirdi.

“Ortak akil bizi dogruya götürüyor”

Geçen sene birincisi düzenlenen hamsi festivalinin genisletilerek içeriginin zenginlestirildigini söyleyen Terme Belediye Baskani Ali Kiliç, geleneksel hale getirilen festivalde katilimcilara pide, pirinç ve balik ikrami yapilacagini söyledi.

Ilçedeki kamu kurumu, sivil toplum kurulusu, siyasi parti ve basin temsilcileri ile is insanlari tarafindan olusturulan komitenin fikirlerine önem verdiklerini ve bu dogrultuda hareket ettiklerinin altini çizen Baskan Ali Kiliç, “Termemizde geleneksel hale getirecegimiz festivalde Terme pidemizi, Terme pirincimizi ve Karadeniz baliklarimizi katilimcilarimiza ikram edecegiz. Türkiye’nin çesitli noktalarindan gelen misafirlerimiz bu festivalde Termemizin pide ve pirinci basta olmak üzere tüm yöresel ürünlerimizi tadacaklar. Daha önceden yaptigimiz etkinliklerde gördük ki ortak akil bizi dogruya götürüyor. Festivali daha etkili kilmak amaciyla Terme’nin degerlerinden olusan komitemiz ile organizasyon hakkinda degerlendirmede bulunduk” dedi.

Festival hakkinda fikirlerini sunan komite üyeleri, Belediye Baskani Ali Kiliç’a ‘ortak akil’ davranisindan dolayi tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA