Ögretmenin Ev Hayallerini Yiktilar...Kendi Evinde Kiraci Oldu

Bursa’da yeni bir ev almak için oturdugu evini satan kadin ögretmen; alt komsusuna güvendi. Parayi alan komsu ne evi ne tapuyu verdi. Kimya ögretmeni Melike Erdem, sattigi evinde kiraci olarak kaldi. Kendisini dolandirdigini öne sürdügü komsusuyla her gün telefonda görüsen Melike Erdem, kendisinin oyalandigini iddia ediyor.

Ögretmenin Ev Hayallerini Yiktilar...Kendi Evinde Kiraci Oldu
Akil almaz olay, merkez Osmangazi Ilçesi Yunuseli Mahallesi’nde yasandi. Ögretmenlik yapan Melike Erdem, iddiaya göre 2 yil önce oturdugu evi yeni bir ev alma hayaliyle satiliga çikardi. Evinin çabuk satilmasi içinde durumu komsularina bildirdi. Durumu ögrenen alt komsusu ise kendisinin bu islerle ilgili taseron bir firma çalisani oldugunu söyleyip yardimci olacagini belirtti.

Komsusunun sözlerine güvenen Erdem’in evi kisa süre sonra baska bir vatandasa 400 bin liraya satildi. Parayi alan Erdem, durumu hemen alt komsusuna bildirdi. Alt komsu, Melike Erdem ve ablasina almak istedikleri evi gösterip 205 bin lira pesinat istedi. Ev alma heyecaniyla komsusuna güvenen Erdem, istenilen parayi verdi. Yapilan sözlesmede Ataevler’deki dairenin yarisinin nakit, yarisinin da tapu çiktiginda ödenecegi ifade edildi. Fakat aradan 2 yil geçmesine ragmen ne evi, ne tapuyu ne de parayi alabilen Erdem, kizi ve annesiyle oturdugu evde kiraci kaldi.

Dolandirildigini ifade eden Melike Erdem, “2 yil önce kendi evimi yeni bir ev almak için satiliga çikardim. Durumu ise alt komsuma bildirdim. Komsum bana bir firmada taseron olarak çalistigini söyleyerek yardimci olacagini belirtti.

Bende 2 yillik komsulugumuza güvenip sözüne itibar ettim. Kendi evim kisa bir süre sonra yabanci birine satildi. Komsum benden pesinat isteyerek, ev almak istedigim yere götürdü. Bana 400 bin liraya bu evi almak için araci oldugunu belirtti.

Bende kendisine güvenip 205 bin lira pesinat verdim. Sözlesme yaptik. Yarisini da tapuyu aldigimda ödeyecektim. Ancak 2 yil geçmesine ragmen bana hala evi ya da parayi verecegini söyleyip oyaliyor” dedi.

Alt komsusundan sikayetçi olan Erdem, mahkeme sürecinden çikacak karari bekliyor.

Her gün kendisinden parayi alan alt komsusu taseron ile telefonda görüsen Melike Erdem’e, dava açtigi V.B. isimli kisi ise telefonda su cevabi veriyor: "Ben sana baska bir ev vereyim. 800 bin lira daha bana ilave edeme yapmaniz gerekiyor. O gün paranin tamamini ödememistiniz"

Melike Erdem, sattigi evin degerinin bugün 1,5 milyon lira oldugunu aradaki farki ödemesinin ise mümkün olmadigini ifade etti.

Aradaki anlasmazligin ise 2 yilda daire fiyatlarindaki dört bes kat artistan kaynaklandigi ögrenildi.
Kaynak: İHA