Siirt'te 523 Çiftçiye 5 Milyon Lira Degerinde 275 Ton Mercimek Tohumu Destegi Verildi

Tarim ve Orman Bakanligi, Bitkisel Üretim Genel Müdürlügü tarafindan desteklenen tarim arazilerinin kullaniminin etkinlestirilmesi projesi (TAKEP) “Mercimekle Sahlanan Garzan Projesi” çerçevesinde Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu’nun katilimi ile 523 çiftçiye 5 milyon lira tutarinda 275 ton kirmizi mercimek tohumu törenle dagitildi.

Siirt'te 523 Çiftçiye 5 Milyon Lira Degerinde 275 Ton Mercimek Tohumu Destegi Verildi
Kurtalan ilçesinde düzenlenen törende konusan Vali Hacibektasoglu, Siirt’in her geçen gün gelisen, büyüyen, tarimsal degeri artan önemli bir tarim ve hayvancilik sehri oldugunu söyledi.



Siirt’in kalkinma lokomotifinin tarim, hayvancilik ve turizm oldugunu belirten Vali Hacibektasoglu, “Siirt ekonomisinin can damari olarak gördügümüz tarim ve hayvanciligin gelistirilmesi için Bakanligimizin himayelerinde, çok yönlü projeler uyguluyoruz. Her biri kendi alaninda marka haline gelen Siirt Fistigi, Pervari Bali ve Zivzik Nari, Tayfi Üzümü, yöreye has meyvelerinin yani sira bereketli mera ve yaylalarinda büyüyen küçükbas ve büyükbas hayvanciligin gelisimine yönelik desteklerimiz ile birçok proje ve milyonlarca liralik yatirim yaptik, yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Kurtalan’da 550 bin dekari geçen bugdayi, mercimegi, misiri, pamugu ve lavanta tarlalari ile bölgenin tahil ambari konumunda oldugunu dile getiren Vali Hacibektasoglu, “Siirt’te yaklasik 150 bin nüfus ve 25 binin üzerinde aile geçimini tarim ve hayvanciliktan saglamaktadir. Basta Siirt fistigimiz, balimiz, hayvancilik ürünlerimiz olmak üzere zengin tarimsal ürünlerimizin ilimiz ekonomisine katkisi 10 milyar liranin üzerindedir. Siirt, ülkemiz için çok stratejik bir ürün olan kirmizi mercimek üretiminde ülke siralamasinda 4. siradadir. Yapilan desteklemeler ile kirmizi mercimek üretiminin ilimizde 3 yilda 70 bin dekardan 150 bin dekara ulasmis olmasindan da büyük bir memnuniyet duyuyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA