Sarayönü'nün Kamu Hizmetleri Yerinde Degerlendirildi

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Sarayönü ilçesine giderek ilçeye sunulacak hizmetleri yerinde degerlendirdi.

Sarayönü'nün Kamu Hizmetleri Yerinde Degerlendirildi
Konya Valisi Vahdettin Özkan ilk olarak Sarayönü Kaymakami Lütfullah Göktas’i ziyaret ederek ilçe faaliyetleri ve devam eden kamu yatirimlari hakkinda bilgi aldi. Vali Vahdettin Özkan baskanliginda; ilçe kaymakami ve kurum müdürlerinin katilimiyla ilçe ile ilgili degerlendirme toplantisi düzenlendi.

Toplantida; ilçeye sunulan egitim, saglik ve asayis hizmetleri, kirsal kalkinma projeleri, kirsal turizm, sulama ile ilgili konular ve çesitli kamu yatirim talepleri degerlendirilerek yapilmasi gereken çalismalar görüsüldü.

Sarayönü OSB Mütesebbis Heyeti Toplantisi yapildi

Kaymakamlik ziyaretinin ardindan Sarayönü Belediyesi Ahmet Hüdai Toplanti Salonu’nda Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mütesebbis Heyet Toplantisi yapildi. Vali Özkan baskanliginda düzenlenen toplantida; Sarayönü OSB’nin faaliyetleri degerlendirilerek istihdamin artirilmasi için yapilmasi gereken çalismalar istisare edildi. Toplantiya; Vahdettin Özkan’in yani sira Sarayönü Kaymakami Lütfullah Göktas, Belediye Baskani Nafiz Solak, OSB Yönetim Kurulu Baskani Fahrettin Kulu ve OSB Mütesebbis Heyeti katildi.

Daha sonra Sarayönü Belediye Baskani Nafiz Solak’i ziyaret eden Özkan, ilçedeki mahalli müsterek ihtiyaçlar ve hizmetler ile koordinasyonu gerektiren konular hakkinda bilgi alarak birlikte yapilmasi gereken çalismalari degerlendirdi.

Vali Özkan, Sarayönü Yeralti Sehri kazi çalismalarini yerinde inceledi

Özkan, Sarayönü’nde altyapi çalismalari sirasinda ortaya çikan Bizans dönemine ait yeralti sehrinde incelemelerde bulundu. Konya Müzeler Müdürlügü tarafindan kazi ve temizlik çalismalari yapilan yeralti sehrini gezen Özkan, Arkeolog ve Kazi Baskani Hasan Uguz’dan yapilan çalismalar ve yeralti sehri halkinda bilgi aldi. Özkan, Sarayönü Yeralti Sehri ziyaretinin ardindan Sarayönü Belediyesi tarafindan restorasyonu devam eden Bilgi, Beceri ve Teknoloji Atölyelerinde incelemelerde bulunarak yapilan çalismalarla ilgili Baskan Solak’tan bilgi aldi. Özkan, daha sonra restorasyonu tamamlanan Sarayönü OSB Bölge Müdürlügü hizmet binasinda incelemelerde bulundu. Özkan’in ilçedeki ziyaretleri, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yapilan Besgöz Millet Bahçesinde incelemelerde bulunmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA