Pasifik Eurasia, Deniz Ve Havayolu Tasimaciligina Giriyor
Pasifik Eurasia, demiryolu tasimaciliginin ardindan denizyolu ve havayolu tasimaciligi sektörüne girdigini açikladi. Sirket 2021 yil sonuna göre cirosunu yüzde yüz artirarak, 2022 yilinda hedefledikleri 500 milyon TL’lik ciro rakamina ulasacaklarini kaydetti. 2023 yilinda ise sadece demiryolu tasimaciliginda 1 milyar TL’lik ciro hedefleyen sirket, deniz yolu tasimaciligi kapsaminda da yil sonu 100 milyon TL, 2023 yili sonu ise 300 milyon TL ciro yapmayi amaçliyor.

Fuar kapsaminda düzenlenen basin toplantisinda sirketin yil sonu hedefleri ve 2023 yili çalismalari açiklandi. Gerçeklestirilen basin bulusmasinda konusan Pasifik Eurasia Genel Müdürü Erol Erkan, “Bugüne kadar demiryollari güzergâhinda bulunan ülkeler ile yaptigimiz anlasmalar ve gelistirdigimiz modeller sayesinde hedeflerimize ulastik. Ülkemizin ihracatini arttirma misyonumuzu denizyolu ve havayolu tasimaciligi ile daha da büyütmeye hazirlaniyoruz” dedi.
“Bu ise girerken yil sonu ciro hedefimizi 100 milyon TL olarak belirledik”
Fuarda yaklasik 20 ülkeden lojistik sektörünü yönlendiren is ve çözüm ortaklari ile yapilacak yüz yüze görüsmeler sayesinde ülke lojistigine olumlu katkilar saglayacaklarini belirten Erkan, “Türki Cumhuriyetlerde bulunan is ortaklari ve Türk ihracatçisinin ürünlerinin uluslararasi piyasaya erisimi için bu yilin üçüncü çeyreginde denizyolu hizmetlerini devreye aldik. 2022 yilinin üçüncü çeyreginde basladigimiz denizyolu tasimaciliginda tüm dünya denizlerinde farkli limanlara tasima yapiyoruz. Bu ise girerken yil sonu ciro hedefimizi 100 milyon TL olarak belirlemistik. Bu hedefimizi yilsonundan önce asmis olacagiz. Deniz yolu tasimaciligi özelinde 2023 yili ciro hedefimiz ise 300 milyon TL. Havayolu tasimaciligina girmek için tüm hazirliklari tamamladik. 2022 yili içerisinde gerekli çalismalari yaparak yilin üçüncü çeyreginde IATA sertifikamizi aldik. Su anda acentelik sözlesmeleri ve lojistik terminal kiralama çalismalarimiz devam ediyor. 2023 yilinin ilk çeyreginde yetkili IATA acentesi olarak müsterilerimizin hava kargo tasimaciligi taleplerine de cevap verebilir durumda olacagiz” seklinde konustu.
"Hedefimiz Türkiye’yi lojistik merkezi haline getirmek"
Hedeflerinin Türkiye’yi her türlü ihracat, ithalat ve transit tasimalarda lojistik merkezi haline getirmek oldugunu belirten Erkan, “Demir yolu tasimaciliginda liderligi elinde tutan firmamiz, gücünü kisa vadede terminal hizmetlerinde yapacagi yatirimlar ile arttirarak, orta vadede yurt disinda yapilanmayi, uzun vadede ise liman ve deniz isletmeciligi ile demiryolu tren isletmecisi olarak hizmet vermeyi hedefliyor. Tüm hatlarimizda tasima hacmini, ithalat-ihracat dengesini de gözeterek katlayacagiz. Demiryolunun ülkemiz ihracatindaki payini daha da artirmak istiyoruz. Bu sayede ülkemiz mallari yeni pazarlara açilacak, küresel pazarlarda daha rekabetçi olabilecek ve ülkemize döviz girdisini artirabilecegiz. Ithalat tarafinda ise ithalat maliyetlerini azaltarak ülkemizdeki ürün satis fiyatlarinin düsmesine, enflasyonla mücadeleye ve ülkemiz üreticilerinin daha ucuz daha kaliteli hammaddeye erisimine de katki sunacagiz” diye konustu.
“Rusya’nin her bölgesine ulastirabiliyoruz”
Deniz tasimaciligi ile entegre hatlarinin sayisini artirmayi planladiklarini ifade eden Erkan, İçel ve Samsun üzerinden demiryolu ile entegre yeni hatlar açacaklarini söyledi.
Türkiye ve Rusya arasinda 40 milyon tonun üzerinde yük tasiniyor. Bu yükün yüzde 80’i deniz yoluyla, yüzde 20’si de kara yoluyla yapiliyor. Iki ülke arasindaki tasimacilikta demiryolunun payini arttirmak üzere Rusya Demiryollari Lojistik sirketiyle yaptigimiz anlasma sayesinde bölge ülkelerinde ve Türkiye’de özellikle küçük ve orta ölçekli isletmelerin yapacagi ticareti Rusya’nin her bölgesine ulastirabiliyoruz. Bu çerçevede de Rusya ile aramizdaki ticaret hacminde önemli bir artis oldu. Lojistik konusunda attigimiz yeni adimlarla Rusya ile aramizdaki ticaretin daha da büyüyecegine inaniyoruz. Uluslararasi anlamda kapidan kapiya teslim modelinin tüm hatlarda uygulanabilmesi için çalismalarini hizla sürdürüyoruz. Lojistik faaliyetlerini bir bütün olarak ele aliyoruz. Zincirin tüm halkalarina hâkim olmak gerekir. Uluslararasi terminal servis hizmetleri vermeye baslayacagiz. Türkiye içinde kurdugumuz terminal merkezlerimizi yurtdisindaki hedef pazarlarimizda da kuracagiz. Bu pazar hakimiyetimizi artiracak” ifadelerini kullandi.
“Ciro hedefimizi tutturacagiz”
Sirketin her yil sonunda cirosunu bir önceki yila göre en az yüzde yüz arttirma prensibinden yola çiktigina dikkat çeken Erkan, “Yil sonunda da hedefledikleri gibi 500 milyon TL’lik ciro rakamina ulasacak. Sirketimiz olarak bugüne kadar belirledikleri hedeflerinin üzerinde büyüme yakaladik. 2023 yilinda ise sadece demiryolu tasimaciliginda 1 milyar TL’lik ciro hedefimiz bulunuyor. Önümüzdeki dönemde yapacagimiz yatirimlarda, özkaynaklarimizla birlikte, sirketimizin sürdürülebilir yapisini güçlendirmek, mali açidan finansal kaynaklara erisimini arttirmak, seffaf ve denetlenebilir yönetim yapimizla sermaye piyasasi araçlarindan da faydalanmak istiyoruz. Iklim degisikligi politikalari konusunda tüm dünyada çok önemli adimlar atiliyor. Yesil mutabakat kapsaminda bazi Avrupa ülkelerinde demiryolu tasimaciligi belli mesafelerin üzerinde zorunlu hale gelecek. Tüm bu politikalar dogrultusunda en az emisyon ile tasimalarimizi yapmak için gerekli planlama ve yatirimlarimizi yapiyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.
