Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi 'Bizleri Bu Terör Saldirilari Yildirmayacak, Dimdik Ayakta Yolumuza Devam Edecegiz'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, patlamada hayatini kaybedenlerin anisina kurulan platforma çiçek birakarak, “Bizleri bu terör saldirilari yildirmayacak. Biz birlik ve beraberligimizi yeniden insa ederek dimdik ayakta, yolumuza devam edecegiz” dedi.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, 13 Kasim günü Istiklal Caddesi’nde 6 kisinin hayatini kaybettigi, 81 kisinin de yaralandigi patlamanin oldugu alana gelerek, hayatini kaybedenler için kurulan platforma çiçek birakti.

Kisa bir açiklama yapan Bakan Özer, “Hafta sonu aci bir terör saldirisiyla sarsildik. 6 canimizi kaybettik, 81 yaralimiz var. Hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Yarali vatandaslarimiza da rabbimden sifa diliyorum. Milli Egitim Bakanligi olarak ayri bir aci yasadik. 6 sehidimizin 3 tanesi Milli Egitim camiamizdan. Bir tanesi Arzu ögretmenimiz 41 yasinda, bir digeri Arza ögretmenimizin kizi Yagmur, bir digeri de 9 yasindaki Ecrin çocugumuz maalesef bu terör saldirisi nedeniyle aramizdan ayrildilar. Tabi terörü lanetle kiniyoruz. Sayin Içisleri Bakanimizin açikladigi gibi mesaji her ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti aziz milletiyle birlikte bu kutlu yürüyüsüne, Türkiye Yüzyilini ilmek ilmek dokumayla ilgili kararli yürüyüsüne devam edecek. Bizleri bu terör saldirilari yildirmayacak. Biz birlik ve beraberligimizi yeniden insa ederek dimdik ayakta, yolumuza devam edecegiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece kendi vatandaslari için degil, bütün dünyadaki mazlum vatandaslar için de çok kritik bir ülke. Onun için eskisinden oldugundan çok daha fazla sararak, yaralarimizi hizli bir sekilde sararak memleketimize, milletimize umut olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA