Afganistan Uyruklu 5 Kisinin Öldürülmesiyle Ilgili Sorusturma Sürüyor

Ankara’nin Altindag ilçesinde yabanci uyruklu 5 kisinin öldürülmesi ile ilgili sorusturma devam ediyor. Süpheli bir sahsin yakalanmasi için çalismalar devam ederken, evde bulunan cep telefonlari ile kesici ve delici aletler incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildi.

Ankara’nin Altindag ilçesine bagli Örnek Mahallesi’nde, geçtigimiz hafta Afganistan uyruklu 5 kisinin cesedi bulundu. Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma çerçevesinde, yapilan incelemede bir kisinin domuz bagi ile baglandiktan sonra bogularak, 4 kisinin ise biçakla öldürüldükleri anlasildi. Bogularak öldürülen kisinin Asadullah Rahimy, biçaklananlarin ise Sarfarz Sayaz, Habibollah Jora Khan, Abdul Halim Roozi Qul ve Abdurrahman Azizi oldugu belirlendi. Bu kisilerin Göç Idaresi’nde kayitlari oldugu, farkli islerde çalisan geçici isçiler oldugu ortaya çikti. Savciligin talimatiyla bu kisileri taniyan 2 kisinin ifadesine basvuruldu. Ifadeler neticesinde ayni evde kalan ve olay sonrasi bulunamayan Afgan uyruklu süpheli hakkinda yakalama karari çikartildi.

Incelemeler sürüyor

Savcilik, cinayeti çözmek için ölen 5 kisi ile süpheli arasindaki, ölen kisilerin Türkiye’de bulunduklari zaman araliginda kimlerle iliskide bulunduklarinin tespiti için HTS kayitlarini incelemeye aldi. Bu çerçevede evde ele geçirilen çok sayida telefon incelenmek üzere Emniyet Kriminal laboratuvarina gönderildi. Yani sira vefat eden 5 kisinin banka hesap hareketleri de incelemeye alindi. Cinayetin bir kisi mi yoksa birden fazla kisi tarafindan mi islendigi konusunda çalismalar sürerken, evde bulunan tüm delici ve kesici aletler ile ölen kisilere ait esyalar da detayli inceleme yapilmasi için kriminal laboratuvara gönderildi.

Cinayetin aydinlatilmasi için çalismalarin devam ettigi, savciligin talimatiyla olay aydinlatilana kadar Ankara Emniyet Müdürlügü Cinayet Bürosunda ayni kisilerin görev yapacagi özel bir ekibin kuruldugu da ögrenildi.
Kaynak: İHA