Kahramanmaras'tan Istanbul'daki Terör Saldirisina Tepki

Kahramanmaras’ta bir grup, Istanbul’da Istiklal Caddesi’nde 6 kisinin hayatini kaybettigi, 81 kisinin yaralandigi bombali terör saldirisini lanetleyerek, hayatini kaybeden vatandaslar için dua etti.

Kahramanmaras'tan Istanbul'daki Terör Saldirisina Tepki
Dulkadiroglu ilçesi Demokrasi Meydani’nda toplanan Milli Beka Hareketi isimli grup, terör kurbanlari için ezan ve Kur’an okudu, dua etti. Grup adina açiklama yapan Samet Kaya, “Ülkemiz, yillardan beri süregelen bir çalismayla PKK terör örgütü ile amansiz bir mücadele vermektedir. Bu mücadele de basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in gayretleri, daha sonra da Içisleri Bakanimiz Sayin Süleyman Soylu’nun üstün çalisma ve çabalari neticesinde terörün kökünün kazinmasinda sona dogru gelinmistir. Dün yasanan haince saldiri bize cennetmekan Muhsin Yazicioglu’nun su sözlerini hatirlatti; devlet olmanin geregi, terör örgütü ile müzakere yapmak degil, terörle mücadele etmek ve bölücü terörün kökünü kazimak, yok etmektir. Sunlari söylemekte büyük fayda vardir, 2023’e Erdogan’siz çikmak, yükselen deger ve güç Türkiye’nin yükselisini durdurmak isteyen karanlik mihraklara firsat verme Türkiye’mdir” ifadelerini kullandi.

Basin açiklamasi sonrasi dua eden Haci Altun ise Kemal Kiliçdaroglu’na tepki göstererek, “Kasim ayini bekleyin diyordu, parmagin var mi bomba patlatildi. Kürt-Türk-Laz kardestir. Bugün burada kardeslerimiz sehitlerini anmak için toplandi” dedi.

‘Kahrolsun PKK, kahrolsun isbirlikçileri’ diye slogan atan vatandaslar daha sonra alandan sessizce ayrildi.
Kaynak: İHA