Çocuklugundan Itibaren Çektigi Agrilardan 1 Saatte Kurtuldu

Çocuklugundan itibaren mide agrisi ve halsizlik sikayeti çeken hasta gezmedigi hastane kalmamis bir türlü teshis konulamamisti. Hasta aradigi sifayi Bursa Hayat Hastanesi’nde buldu.

Çocuklugundan Itibaren Çektigi Agrilardan 1 Saatte Kurtuldu
Bursa’da yasayan Muharrem Sentürk, çocuklugundan itibaren karin agrisi, halsiz ve istahsizlik problemi çekiyordu. Bu rahatsizliklari için gitmedigi hastane kalmayan hastaya gittigi tüm hastanelerde teshis koyamadi. Arkadaslarinin tavsiyesi üzerine Bursa Hayat Hastanesi’ne giden Sentürk, Gastroenteroloji Uzmani Dr. Sami Evirgen’e muayene oldu ve kendisini ayni hastanede görev yapan Genel Cerrahi Uzmani Prof. Dr. Ayhan Kayaoglu’na yönlendirdi. Hemen tedavisine baslanan hasta yapilan kapali sistem basarili bir ameliyatin ardindan sagligina kisa sürede kavustu. Artik karin agrisi sikayetleri olmayan ve kilo alabilen hasta daha kaliteli bir hayat yasamasina vesile olan hastane ve doktorlarina tesekkür etti.

Hastaya yaptigi tedavi hakkinda bilgi veren Genel Cerrahi Uzmani Prof. Dr. Ayhan Kayaoglu, "Vücudumuzda karin boslugu ile gögüs boslugumuzu ayiran ve soluk almamiza yardimci olan diyafragma denilen bir yapi var. Bu zarin arkada omurlarimiza birlestigi bir alani var median arcuat ligament, dedigimiz kismi burasi aort dedigimiz vücudun en büyük damari bu zarin altindan geçerken büyükçe bir dal veriyor bu dal daha sonra karaciger ve midenin bir kismina ve dalaga beslenen arterlere ayriliyor. Median arcuat ligament, kök dala yani truncus arteriosusa baski yaparsa karin içindeki organlarin kanlanmasi bozuluyor ve bir miktar iskemiye yol açiyor. Birde bunun çevresinde sinirler var bu sinirlere baski yaparak bu sendroma yol açabiliyor. Aslinda basi olan her hastada bu sendromla sonuçlanmiyor. Basi olan hasta sayisi biraz daha fazla onlar kendilerini bilmiyorlar, çok fazla agrilari olanlar ve yemek yedikten sonra agrilara bagli kilo kayiplarinin zaman zaman bulanti ve kusmalarin oldugu hastalar çok daha ciddi hastalar. Yasam kaliteleri düsüyor is ve sosyal yasamlarini etkiliyor. Bu çok sik görülen bir sendrom olmadigi için süphelendikten sonra tomografi ve tomografi anjiyo gibi yöntemler kullanarak taniyi ortaya çikartiyoruz. Taniyi kesinlestirdikten sonra tedavi için ameliyat gerekiyor. Biz bu ameliyati kapali yapiyoruz. Hastanin karnina küçük delikler açip median arcuat ligamenti keserek serbest hale getiriyoruz. Bu ameliyattan sonra hastalarin yasam kalitesi artiyor. Son dönemde bu ameliyati 3 hastaya gerçeklestirdik. Diger bir hastamiz ameliyattan sonraki bir ay içinde 8 kilo aldi " dedi.

Hastaliginin teshisi koyulup ameliyat olduktan sonra yasam kalitesinin artigini ifade eden Muharrem Sentürk, "Ben çocuklugumdan itibaren bu agrilari çekiyordum. Sürekli karnim agriyordu. Bu zamana kadar gitmedigim hastane kalmadi. Buralarda bana sürekli gastrit ve reflü tanilari konuluyordu. Verilen ilaçlarla bir kaç gün rahatliyordum ama hiç bir sekilde yüzde yüz sonuç alamadim. Sabah kalktigimda ve yemek yedigim zaman hemen karnim agriyordu. Efor sarf edince nefes nefese kaliyordum. Bununla ilgili çok yere gittim hiçbir sey bulamiyorlardi. Daha sonra Hayat Hastanesi’nde basarili bir sekilde ameliyat geçirdim. Hayat kalitem artti, kendimi çok rahatlamis hissediyorum. Kaybettigim kilolari geri aliyorum. Artik efor sarf ettigimde yorulmuyorum. Suanda hiç bir zorluk yasamiyorum. Bursa Hayat Hastanesi ve hocalarima çok tesekkür ederim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA