(Özel) Bursa'da Nefes Kesen Kovalamaca...Minibüsten 31 Kaçak Çikti

Bursa’da bir minibüsün kasasinda Ege üzerinden Avrupa’ya gitme hayali kuran 31 kaçak göçmen bölge trafik ekiplerinin 10 kilometrelik kovalamacasi ile yakalandi. Minibüsün kasasinda balik istifi yolculuk yapan kaçak göçmenlerin firar etmemesi için vatandaslar da nöbet tutarak polis ekiplerine yardimci oldu. Araç sürücüsü ise gözaltina alindi.

(Özel) Bursa'da Nefes Kesen Kovalamaca...Minibüsten 31 Kaçak Çikti
Edinilen bilgiye göre, bölge trafik polisi Istanbul Bursa Izmir Otoyolu üzerinde uygulama yaparken süphelendigi 34 NJ plakali minibüs sürücüsüne ‘dur ‘ ikazinda bulundu. Dur ikazina uymayan sürücü N.Ö. ile polis arasinda aksiyon filmlerini aratmayacak bir kovalamaca yasandi. Ekiplerin Izmir istikametine dogru yaklasik 10 kilometrelik takibi sonucu Bursa Otobaninda yakaladigi minibüsten, içerisinde çocuklarin da bulundugu 27’si Afgan, 4’ü Eritreli olmak üzere toplamda 31 kaçak mülteci çikti.

Kaçaklarin firar etmemesi için ilk gelen polis ekibine vatandaslar da yardim ederek kapilari tuttu. Kimlik kontrolünde yasa disi yollarla Türkiye’ye girdigi tespit edilen 31 düzensiz göçmen Il Göç Idaresi’ne teslim edilirken, araç sürücüsü N.Ö., ise gözaltina alindi.

Minibüsün özel olarak dizayn edildigi ve kapali kasa bir kargo aracina dönüstürüldügü ortaya çikti.

Öte yandan, göçmenlerin Izmir’den botlarla Yunanistan’a kaçisinin planlandigi ögrenildi.
Kaynak: İHA