Umre'de Rahatsizlanan 2 Türk Vatandasi Ambulans Uçakla Türkiye'ye Getirildi

Umre için gittikleri Suudi Arabistan’da rahatsizlanan 2 Türk vatandasi, aksam saatlerinde Saglik Bakanligina ait ambulans uçakla yurda getirildi.

Umre'de Rahatsizlanan 2 Türk Vatandasi Ambulans Uçakla Türkiye'ye Getirildi
Umre yapmak üzere gittigi Suudi Arabistan’da zatürre teshisi koyulan ve solunum yetmezligi nedeniyle Mekke’de tedavi altina alinan G.Ö. (49) ile beyin kanamasi geçiren Z.A. (58) tedavileri yapilmak üzere aksam saatlerinde Saglik Bakanligina ait ambulans uçak ile Türkiye’ye getirildi.

Hastalari tasiyan ambulans uçak saat 23.00’da Istanbul Atatürk Havalimani’na indi. Hastalardan solunum yetmezligi yasayan G.Ö. Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’ne, beyin kanamasi geçiren Z.A. ise Bakirköy Dr. Sadi Konuk Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne ambulanslar ile nakledildi.

“Ilk hastamiz solunum cihazina bagli durumu kritik, diger hastamiz hastaligin riskli dönemini atlatmis”

Ambulans uçakta görevli olan Acil Tip Uzmani Dr. Güven Kirimli, hastalarla ilgili bilgiler vererek, “Bugün iki hastamiz için Cidde’ye gittik Saglik Bakanligimizin bize tahsis ettigi görev dogrultusunda. Hastalarimizdan biri 50 yasinda kus gribine bagli solunum yetmezligi ve zatüre tablosu nedeniyle solunum cihazina bagli bir hastaydi. Ilk hastamiz olarak onu aldik Çam ve Sakura hastanesine teslim edilmek üzere yola çikardik. Diger hastamiz da 58 yasinda bir bayan hastamiz o da bas agrisi sikayetiyle Cidde’ye gidiyor ve beyin kanamasi oldugu saptaniyor. Bir kaç müdahaleden sonra genel durumu iyi ama ileri tedavilerinin tamamlanmasi amaciyla ülkemize getirildi.

Onu da Sadi Konuk hastanesine gönderilmek üzere ambulanstaki arkadaslarimiza teslim ettik. Ilk hastamiz solunum cihazina bagli durumu kritik, diger hastamiz hastaligin riskli dönemini atlatmis artik fizik tedavi ön planda” dedi.

Kaynak: İHA