Usak'ta 7 Bin Metrekareye Insa Edilecek Projenin Temeli Atildi

Hayata geçen projelerin açilisini ve geçecek projelerin temel atma törenlerini gerçeklestiren Usak Belediyesi bir çalismada daha ilk adimi atti. Toplamda 7 bin metrekare alana sahip olan Sekerevleri Pazar Yeri’nin daha uygun sartlarda hizmet verebilmesi için üstü kapatiliyor.

Usak'ta 7 Bin Metrekareye Insa Edilecek Projenin Temeli Atildi


Son günlerde birçok temel atma ve açilis programlariyla gündeme gelen Usak Belediyesi, Muharremsah Mahallesi’ne yapilacak çok amaçli spor salonu, eski müzenin yerine yapilacak olan Usak Belediyesi Deniz Grup Asim Karaer Saglik Ocagi ve Engelsiz Yasam Merkezi, Karaagaç bölgesine yapilacak olan Gençlik Parki, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne yapilacak olan Sekerevleri Egitim ve Yasam Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne yapilacak olan Gündüz Bakimevi ve Egitim Yasam Merkezi temel atma törenlerini gerçeklestirmisti. Kentsel dönüsüm bölgesine yapilan ve açilisi gerçeklestirilen 100. Yil Parki ile de bölgeye yeni bir yesil alan kazandiran Usak Belediyesi çalismalarina devam ediyor.

Daha önce Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan Cuma Pazari’nin ve Fatih Mahallesi Kapali Pazar Yeri’nin cepheleri kapatilmis, pazar alanlari iklim kosullarinin olumsuz etkisinden arindirilmisti. Simdi ise sira Sekerevleri Pazar Yeri’ne geldi. Toplam 7 bin metrekare alana sahip olan pazar yeri; yagmur, kar, günes gibi hava sartlarina uygun hale dönüstürmek üzere yenileniyor. Betonarme kolonlarla kuvvetlendirilecek olan alanda çelik konstrüksiyon üzerine asma germe membran sistemi uygulanacak. 6 ay gibi kisa bir sürede projenin tamamlanmasi hedefleniyor.

Gerçeklesecek olan proje çerçevesinde bugün temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma törenine Belediye Baskani Mehmet Çakin, Belediye Baskan Yardimcilari, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.



Temel atma töreninde konusma yapan Baskan Çakin, “Usak Belediyesi olarak ‘AzLafÇokProje’ diyerek baslamis oldugumuz temel atma ve açilis programlarimizdan bir yenisini de bugün Sekerevleri Mahallemizde gerçeklestiriyoruz. Basta Atatürk Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi olmak üzere tüm sehrimize uzun zamandir hizmet eden Sekerevleri Pazar Yerimizin, vatandaslarimizdan ve esnaflarimizdan gelen istekler dogrultusunda membran sistemiyle üstünü kapatacagimiz çalismanin temelini attik. Öncelikle yeni pazaryerimizin sehrimize ve vatandaslarimiza hayirli olmasini temenni ediyorum.” dedi.



Çarsi Usak Projesi Hayata Geçiyor

Pazaryerleri ve pazara mal saglanan hal konusunda Usak Belediyesi olarak örnek projelere imza attiklarini ifade eden Baskan Çakin, “Göreve geldigimizde ilk olarak Karaagaç Mahallemizdeki kapali pazaryerinin insasina basladik. Insallah yakin zamanda açilisini gerçeklestirecegiz. Bugün de Sekerevleri Pazaryerimizin üzerini kapatiyoruz. Hal binalarimizdaki kapali dükkanlarin gerekli islemlerini tamamladiktan sonra esnafimizin kullanimina açtik. Böylelikle de fiyatlardaki rekabet ortamini saglamis olduk. Esnaflarimiz çok daha kaliteli ve nezih hizmet verme imkanini buldu. Tabii bizim için bu pazaryerleriyle ilgili çalismalarimizi taçlandiracak olan da insallah hak sahipleri ve ardindan kamuoyu ile paylastigimiz Çarsamba Pazari ya da yeni ismiyle ‘Çarsi Usak’ projesidir. Zira burasi sehrimizin önemli pazaryerlerinden bir tanesi fakat gerek çatisindaki firtina dolayisiyla yasanan problemler gerek bölgedeki kötü yapilasma ve trafik problemleriyle birlikte gitgide sikinti yaratmaya baslamisti. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizin destekleriyle gelistirdigimiz proje sayesinde insallah burada gerekli talepleri toplayip hizli bir sekilde projenin yapimina baslayacagiz. Bu sayede hem pazaryerimiz yerinde kalmis olacak hem de yeralti otoparki ve genisletilmis yollari, modern dükkanlariyla yeni bir cazibe merkezini daha sehrimize kazandirmis olacagiz.” dedi.



Yatirimlar Kesintisiz Bir Sekilde Devam Ediyor

Sehrin dört bir yaninda yatirimlarin kesintisiz bir sekilde devam ettigini söyleyen Baskan Çakin,“Muharremsah, Bölme ve Ikisaray gibi belediyemize yeni baglanan mahallelerimizden baslayip da Yesil Karagaaç, Hacikadem, Kuyucak Mahallelerimize kadar sehrimizin bütün çevresinde yürüttügümüz pek çok alt ve üstyapi çalismalarimiz devam ediyor. Bunun yaninda kültürel, sportif, sanatsal etkinliklerimiz ile basta dezavantajli gruplara yönelik olmak üzere tüm halkimiz için yatirim ve projelerimize kesintisiz bir sekilde devam ediyoruz. Bu projenin de tekrar vatandaslarimiza, mahallemize ve sehrimize hayirli olmasini temenni ediyorum. Destek veren herkese tesekkür ediyor, kisa zamanda kazasiz belasiz bitirmeyi de Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA