Kayseri'de 10 Kasim Töreni Düzenlendi

Kayseri’de 10 Kasim Atatürk’ü Anma Günü nedeni ile çelenk koyma töreni düzenlendi.

Kayseri'de 10 Kasim Töreni Düzenlendi
Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen törene Vali Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Garnizon Komutani Hava Tuggeneral Haldun Tasan, ilçe belediye baskanlari, protokol üyeleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Programda çelenklerin sunulmasinin ardindan 2 dakikalik saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Sirenlerle birlikte baslayan saygi durusu esnasinda trafikteki vatandaslar da araçlarindan inerek saygi durusunda bulundu.

Programin ardindan açiklama yapan Vali Gökmen Çiçek, “Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramizdan ayrilisinin acisini ilk günkü gibi milletçe yasamaktayiz. Bugün yine saat 9’u 5 geçe millet olarak ayni hüzünle saygi durusunda bulunarak atamizi andik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armagan ettigi Cumhuriyet, her gün geliserek, her gün gençlerimizin kalbinde yakilan mesaleyle yapilan çalismalarla muasir medeniyetler seviyesine çikma hayaline her geçen gün ulasmak için çaba sarf eden gençler ve hepimizle beraber bu yolda yürümekteyiz. Hep beraber atamizi rahmet ve minnetle aniyoruz” dedi

Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da, “Ben de Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yildönümü vesilesi ile yapmis oldugumuz tören sonrasi rahmet ve minnetle aniyorum. Insallah çagdas uyarlik düzeyine ülkemizi, sehrimizi çikarma yolundaki güçlü iradeyi sergilemek suretiyle yolumuza devam etmemiz gerektigini buradan paylasiyor, sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize saglikli, hayirli, uzun ömür diliyorum ve vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhuriyetimiz ilelebet yasayacaktir” ifadelerini kullandi.

Program, çelenk koyma töreninin ardindan Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi’nda (YIKOB) Osman Ulubas Kösk Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencilerinin düzenledigi etkinlikle devam etti. Ögretmen ve ögrencilerin düzenledigi etkinlikte, Atatürk slayt gösterisi ve Fikrimin Ince Gülü sarkisi oratoryo sunumu yapildi.
Kaynak: İHA