Havalarin Sogumasiyla Saçi Dökülenler Sabuncularin Yolunu Tuttu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde havalarin sogumasiyla birlikte saç dökülmelerine karsi dogal sabunlara talep artti.

Havalarin Sogumasiyla Saçi Dökülenler Sabuncularin Yolunu Tuttu
Havalarin sogumasiyla artan saç dökülmesi, kadin-erkek, yasli - genç demeden herkesin kabusu haline geliyor. Soguk havalarda kirilan, dökülen ve yipranan saçlari dogal yollarla güçlendirmek isteyenlerin tercihi ise dogal sabunlar oluyor. Saglikli, gür ve parlak saçlara sahip olmak isteyenler sabuncularin yolunu tutarken, agirlikli olarak saç dökülmelerine, kepege karsi bittim ile transparan ozonlu keçi sütü sabunu kullanimi tavsiye ediliyor.

“Sabunlarimizi Van Gölü suyu ve dogal içerikli gidalar ile yapiyoruz”

Dogal yollardan yapilan sabunlara Van Gölü suyunu eklediklerini dile getiren Burak Atal, “Sabun yapimina 3 yildir basladim. Sabunlarimizi Van Gölü suyu ve dogal içerikler içeren gidalar ile yapiyoruz. Kis aylarinin gelmesiyle saçlarda kirilma, kepeklenme, mantar hastaligi, dökülme hatta egzamanin azmasi gibi hastaliklar olusuyor. Bizler de bundan dolayi sabun üretimine basladik. Tabi Van Gölü suyundan yardim aldik. Hem Van Gölü suyundaki çekilmeye dikkat çekmek hem de sifali yapisindan dolayi sabunlarimiza katiyoruz” dedi.



“Bittim sabunu saçlardaki kepege ve dökülmeye çok iyi geliyor”

Saçlarda olusan dökülme, kepek, kirilma gibi sikayetler yasayan vatandaslara bittim sabunu ve transparan ozonlu keçi sütü sabununu tavsiye eden Atal, “Örnegin bazi müsterilerimiz ‘saç kepeklenmesini ne bitirir ve bunun için çalismalariniz var mi?’ diye bize geliyorlar. Onun için bir sabun ürettik. Transparan ozonlu keçi sütü sabunumuz kolay kolay yapilmiyor. Zeytinyagi ile kaynattigimiz zaman ozon uçabiliyor. Çünkü uçabilen bir madde gazdir. Ama onu transparan sabunlara döktügümüz zaman bu ozon uçmuyor. Ayni zamanda müsterilerimizden de çok geri dönüsler aldik. Sedef, mantar, kasinma, egzama, kepeklenme gibi hastaliklara çok iyi geliyor. Boyutu küçük ama etkisi büyük bir sabunumuzdur Bittim sabununda E vitamini çok fazla barindirdigindan dolayi yaslandirma geciktirici olarak da kullaniliyor. Bittim sabunu saçlardaki kepeklenme, dökülmeye çok iyi geliyor” ifadelerini kullandi.

“Mevsim geçislerinde sabunlara çok talep oluyor”

Mevsim geçislerinde sabunlara talebin arttigini söyleyen Atal, “Çok soguk havalarda deri daha fazla kuruyor, bundan dolayi sabunlara talep daha çok artiyor. Bizler de daha fazla üretim ve çaba sarf ediyoruz. Sabun kullanan insanlarin yüzde 90’i geri dönüs yapiyor, yüzde 10’u da her insana sabun iyi gelecek diye bir tani yok. Bazilarina da iyi gelmeyebiliyor. Iyi gelmeyenlere de saflasmis sabunu tercih ediyoruz. Sabunu 1 yil beklettiginiz süre güzellesiyor. Sampuandaki kostik sabundaki kostige oranla daha fazla kimyasal barindiriyor. Belli bir zamandan sonra sabunun içerisindeki tüm kimyasallar uçuyor. Sabun kullanildikça daha bir temizleyici, saçlari daha çok temizler ve hacim kazandirir, ayni zamanda dökülmeyi azaltir. Zamanla saç derisindeki egzama, yaraya da çok iyi geldigi görülmektedir” diye konustu.

Bittim sabununun saça çok iyi geldigini belirten Mehmet Salih Kaymak adli vatandas da, “Bittim sabunu saça çok iyi geliyor ve devamli kullaniyoruz. Saç dökülmesini engelliyor ve sampuandan daha da iyidir. Sampuanin içerisinde kimyasal maddeler varken, sabunlar ise saf ve dogaldir. Mevsim geçislerinde dökülen saç ve ciltler için birebirdir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA