Gönüllü Hekimler Mesai Sonrasi Poliklinik Hizmetine Devam Ediyor

Saglik Bakanligi tarafindan baslatilan Mesai Disi Poliklinik Hizmetleri Burdur Devlet Hastanesi’nde uygulanmaya baslandi. Dahiliye, Çocuk Hastaliklari, Kadin Dogum ve Göz Hastaliklari polikliniklerinde baslayan uygulama mesai saatleri içinde farkli sebeplerden dolayi hastaneye gelemeyen vatandaslar tarafindan olumlu karsilandi.

Gönüllü Hekimler Mesai Sonrasi Poliklinik Hizmetine Devam Ediyor
Burdur Il Saglik Müdürü Sirri Senbayram uygulama ile ilgili yaptigi açiklamada; “Ilimizde geçtigimiz hafta itibariyla Bucak Devlet Hastanesi’nde ve Gölhisar Devlet Hastanesi’nde, bu hafta itibariyla Burdur Devlet Hastanesi’nde Mesai Disi Çalisma uygulamamis basladi.

Bu uygulama çerçevesinde uzman hekimlerimiz gönüllü olarak hastalarimiza 17.00-19.00 saatleri arasi Burdur Devlet Hastanesinde poliklinik hizmeti vermekteler. Bu hizmette biz vatandasimizdan gelen talepleri daha etkin biçimde karsilamayi, daha nitelikli bir saglik hizmeti sunmayi hedefliyoruz. Pandemiden sonra çok fazla talep oldu hastanelerimizde. Çünkü kapanma dönemlerinde yeterince basvuru olmadigindan dolayi. Bu talepleri karsilamak adina ek önlemler almamiz gerekiyordu. Bu önlemlere burada hekimlerimiz ve saglik çalisanlarimiz gönüllü olarak katilmayi kabul ettiler ve su an da Burdur Devlet Hastanemizde Kadin Dogum, Dahiliye, Çocuk Hastaliklari ve Göz Hastaliklari polikliniklerimizde bu hizmetleri sunmaktayiz. Bu bölümler ve hekimler aylik olarak degisebilmekte. Bunlari biz Saglik müdürlügümüzün ve hastanelerimizin sosyal medya hesaplarindan vatandaslarimizla paylasacagiz. Vatandaslarimiz randevu sistemimizi kullanarak (MHRS, Alo 182) randevu alarak buraya gelebilirler” dedi.

Mesai saatleri içerisinde randevu alamayan hastalar tarafindan bu uygulamaya ilgi büyüktü. Islerinden dolayi, çocuklari okulda oldugu için mesai saatlerinde gelemeyen hastalar bu uygulamayla rahat bir sekilde poliklinik hizmeti alabildiler.
Kaynak: İHA