Genç Sanat Açiklamasi 5'Inci Afis Tasarim Yarismasi Sonuçlandi

Kültür ve Turizm Bakanliginca düzenlenen “Bagimliliga karsi sanatin gücü” konulu Genç Sanat: 5’inci Afis Tasarim Yarismasi sonuçlandi.

Yarismanin Basari Ödülü’nü Cansu Polat, Özgür Hünel, Emirkan Emre Özca ve Salih Üner ile Mansiyon Ödülü’nü de Kenan Yigit, Büsra Ögüt, Merve Sürücü ve Seçkin Takmaz aldi. Seçici kurul tarafindan eserleri sergilemeye layik görülen sanatçilar ise Gülberk Emine Aydin, Ilbey Çakir, Havva Kara, Elif Coskun, Nazli Duru Nar, Eren Kâmil Erbek, Zehra Atalay, Kaan Kaya, Büsra Nur Tekiner, Ayse Beyza Güngör, Jale Kara, Sena Emine Dilki, Vahide Begüm Küçük, Bensu Hilal Erol, Sinan Demir, Aleyna Çelik, Taha Bekir Murat, Büsra Kizilates, Burcu Atmaca, Eda Damla Seker, Rumeysa Gündogu, Akif Acaray, Izel Selin Senel ve Murat Evlense oldu.

Ödüle ve sergilenmeye layik görülen tasarimlarin degerlendirmesini yapan akademisyenlerden olusan seçici kurulda Ondokuz Mayis Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Iletisim Tasarimi Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Tomak, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nden Prof. Dr. Ugur Atan, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarim Bölümü’nden Prof. Dr. Yusuf Kes, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden Doç. Dr. Zafer Lehimler ve Bakanlik temsilcisi olarak da Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardimcisi Dr. Alper Özkan yer aldi.

Yarismanin ödülü toplam 80 bin lira

Her türlü bagimliligin olumsuz etkilerine dikkat çekilerek, sanatla iç içe yasamanin önemi vurgulanan yarismada dereceye giren eser sahiplerine toplam 80 bin lira para ödülü takdim edilecek. Basvurusu kabul edilen 116 afis tasarimin seçici kurulca degerlendirildigi yarismada Basari Ödülü’ne layik görülen 4 sanatçi 9’ar bin lira, Mansiyon Ödülü kazanan 4 sanatçi 5’en bin lira ve eserleri sergilemeye layik görülen 24 sanatçi biner lira para ödülü alacak. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin çevrim içi olarak düzenledigi yarismanin ödül töreni ve sergi tarihi ise daha sonra Güzel Sanatlar Genel Müdürlügünün internet adresinden duyurulacak.
Kaynak: İHA