Gaziantep'te Üniversite Lise Is Birligi

SANKO Üniversitesi ile Ayten-Kemal Akinal Anadolu Lisesi arasinda bilimsel, sosyal ve kültürel is birligi protokolü imzalandi.

Gaziantep'te Üniversite Lise Is Birligi
Ayten - Kemal Akinal Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Kilinç ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Güner Dagli, SANKO Üniversitesi’nin kurulusundan bu yana liselerle her zaman is birligi içerisinde oldugunu belirterek, lise ögrencilerine kapilarinin her zaman açik oldugunu söyledi.

Yapilan is birligi ile kurumlar arasi iliskilerin güçlendirerek, ögrencilerin protokol çerçevesinde gerçeklestirilecek bilimsel, sportif ve kültürel faaliyetlere katilim saglamalarinin vizyonlarina ve gelisimlerine büyük katki saglayacagina inandigini kaydeden Prof. Dr. Dagli, söyle devam etti:

“Lise son sinif ögrencilerinin üniversite tercihi yaparken, üniversiteden önce bölüm tercihi yapmasi daha önemlidir. Çünkü sevecekleri meslekleri yapmalari islerinde basari oranini artiracaktir. Bölüm tercihini yaptiktan sonra üniversite seçilmelidir. SANKO Üniversitesi olarak, Gaziantep ve çevre illerdeki liseleri ziyaret edip bu konularla ilgili seminerler veriyoruz. Lise ögrencilerimiz tarafindan gerçeklestirilecek yerel, ulusal ve uluslararasi alanda bilimsel çalismalara yönelik program ve proje hazirlanmasi konularinda akademik destek vermeye haziriz.”

Imza törenine, Ayten - Kemal Akinal Anadolu Lisesi Müdür Yardimcisi Erhan Yazicioglu ile SANKO Üniversitesi Tanitim Ofisi Sorumlusu Sema Tavsancil da katildi.

Kaynak: İHA