Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Dönmez, Cezayir Cumhurbaskani Tebbun Ile Görüstü

CEZAYIR – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Cezayir Yatirim Konferansi için geldigi Cezayir’de Cezayir Cumhurbaskani Abdülmecid Tebbun tarafindan kabul edildi.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Dönmez, Cezayir Cumhurbaskani Tebbun Ile Görüstü


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Cezayir Yatirim Konferansi için geldigi Cezayir’de temaslarina devam ediyor. Dönmez, baskentteki Muradiye Sarayi’nda Cezayir Cumhurbaskani Abdülmecid Tebbun tarafindan kabul edildi. Cezayir Enerji ve Madenler Bakani Muhammed Arkab ile birlikte gazetecilere açiklama yapan Dönmez, dün baslayan ziyaretlerinin bugün Tebbun ziyaretiyle sonlandigini açikladi.

Son yillarda Türkiye ve Cezayir arasindaki ikili iliskilerin artarak devam ettigine deginen Dönmez, “Her alanda artarak bu birliktelik siyasi, iktisadi ve teknolojik alanda kendini somut bir sekilde gösteriyor. Gerek Sayin Tebbun gerekse Cumhurbaskanimiz Erdogan’in ikili iliskilerin artmasi yönünde direktifleri söz konusu. 5 milyar dolar civarinda gerçeklesecek olan ticaret hacmimiz belki önümüzdeki yillarda iki liderin ortaya koymus oldugu hedef olan 10 milyar dolarlik seviye ulasmis olacak” dedi.



Cumhurbaskani Tebbun’a bugüne kadar yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdiklerini belirten Dönmez, “Tebbun da çalismalar hakkindaki memnuniyetini ifade etti.

Iliskilerin daha da gelistirilmesi konusunda bizleri cesaretlendirdi, tesvik etti” ifadelerini kullandi. Bakan Dönmez, kabulünden dolayi Cumhurbaskani Tebbun’a ve Arkab’a tesekkür ederek sözlerini tamamladi. Açiklamanin ardindan Dönmez, Arkab’i gelecek yil Istanbul’da yapilmasi planlanan Uluslararasi Gaz Konferansina davet ederek, “Sizlerin gelmesi bizim için çok önemli. Orada sizleri görmek bizi mutlu eder” dedi.



Cezayir ile petrol ve dogal gaz alaninda yeni is birligi firsatlari ele alinmisti

Dün Cezayir Yatirim Konferansi’nda uluslararasi sektör temsilcileriyle bir araya gelen Dönmez, daha sonra Cezayir’deki Türk Is Insanlariyla görüsmüstü. Bakan Dönmez ayrica, Bakan Arkab ile heyetler arasi görüsme gerçeklestirmis ve görüsmede Cezayir ile petrol ve dogal gaz alaninda yeni is birligi firsatlarini ele aldiklarini ifade etmisti.
Kaynak: İHA