Atatürk Ölümünün 84. Yildönümünde Kars'ta Anildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yildönümünde, tüm ülkede oldugu gibi Kars’ta da törenlerle anildi.

Atatürk Ölümünün 84. Yildönümünde Kars'ta Anildi
Hükümet Konagi önünde düzenlenen anma töreninde, Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz ve Garnizon Komutani Tuggeneral Hakan Tunç, Atatürk anitina çelenk sundu.

Ardindan da Atatürk’ün 84 yil önce ebediyete göçtügü an olan 09.05 geçe, il genelinde ‘Ti’ sesi esliginde 2 dakikalik saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi esliginde bayraklar yariya indirildi.

Atatürk’ü anma etkinlikleri, daha sonra Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Salonu’nda devam etti. Burada da iki dakika boyunca Atatürk’ün kendi sesinden 10 Yil Nutku esliginde saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Program, günün anlam ve önemini belirten konusmanin yapilmasi devam etti. Atatürk’ün Biyografisi, siirlerin okunmasi, Atatürk’ün Gençlige hitabesi ve gençligin Ata’ya cevabi, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk’ün sevdigi sarki ve türküler dinletisi program sona erdi.
Kaynak: İHA