Ahlat'taki Depremler Vatandaslari Korkuttu

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 2 saat arayla meydana gelen depremler vatandaslarin panige kapilmasina neden oldu.

Ahlat'taki Depremler Vatandaslari Korkuttu
Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), Bitlis’in Ahlat ilçesindeki 3.9 büyüklügündeki ilk depremin saat 06.08’de yerin 11 kilometre derinliginde meydana geldigini açikladi.

Bu depremden yaklasik 2 saat sonra meydana gelen 4.2 büyüklügündeki depremin ise saat 07.57’de Ahlat’in Van Gölü açiklarinda yerin 7 kilometre altinda meydana geldigi bildirildi.

Ilk depreme kimi vatandaslarda uykusunda kimisi de namaz kilarken yakalanirken, ikinci depreme ise vatandaslar islerine giderken sokaklarda ve is yerlerinde yakalandi. Ilçede taksicilik yapan Behzat Sümer, ilk depreme uyurken yakalandigini söyledi.

Sümer, "Ilk depremde yatakta uyuyordum ve sallandim. Ben taksiciyim, daha sonra çarsi merkezine geldim. Kahvede oturmus çay içiyordum, orada da sallandim ve ikinci depremi hissettim" dedi.

Depremi namaz kilarken hisseden Selçuklu Mahallesi Muhtari Abdullah Deveci de, "Saat 06.08’de namaz kildiktan sonra tespih çekiyordum. Depremi bayagi hissettik, bayagi sallandik" diye konustu.

Ilçe merkezinde firin isletmeciligi yapan Hakan Gözel ise "Sabah firinda ekmek yapiyorduk. Bir anda sarsintiyi hissettik, raflar hepsi sallandi. Soka ugradik, birden kendimizi disari attik" dedi.

Kaynak: İHA