Yillar Sonra Kanalizasyona Kavustular

Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon Isler Müdürlügü tarafindan Merzan Mahallesi Sanayi Sitesi üstündeki evler kanalizasyon sebekesine kavusturuldu.

Yillar Sonra Kanalizasyona Kavustular
Hakkari Belediyesi yillardir süre gelen kanalizasyon sorununu çözmek için çalismalarini araliksiz olarak sürdürüyor. Yillardir kanalizasyonlari olmadigi için kazdiklari foseptik çukuru ile idare eden sanayi sitesi üst kisimlardaki evlere kanalizasyon sebekesi çekildi.

Mahalle sakinleri, bazi evlerde yillardir kanalizasyon sebekesi olmadigi için ailelerin açtigi foseptik çukurlarin mahallede kötü kokuya neden oldugunu belirttiler. Durumun belediyeye bildirilmesi üzerine ekiplerin harekete geçtigini belirten mahalle sakinleri, 250 metre yeni kanalizasyon sebekesi dösenerek, ailelerin bu sikintidan kurtarildigini ifade ettiler.

Hakkari Belediyesi ise sosyal medya hesaplarinda yaptigi paylasimda, "Durmak nedir bilmeden çalisan belediyemiz ile daha yasanabilir bir Hakkari için Merzan Mahallesi Sanayi Sitesi üstünde evleri bulunan vatandaslarimizin kanalizasyon sorununu çözüme kavusturuyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA