Viransehir'de Gençlik Merkezinin Açilisi Yapildi

Sanliurfa Valisi Salih Ayhan’in katilimi ile Viransehir’de yapimi tamamlanan gençlik merkezinin açilisi yapildi.

Viransehir'de Gençlik Merkezinin Açilisi Yapildi
Viransehir Belediye Baskani Salih Ekinci, Belediye baskan adayligi sürecinde ilçe halkina verdigi vaatleri bir bir yerine getirdigi projelerden biri olan gençlik merkezinin açilisi gerçeklestirildi.

Hürriyet Mahallesinde, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Viransehir Belediyesi isbirligi ile yapimi tamamlanan gençlik merkezi düzenlenen törenle hizmete açildi. Açilisa, Sanliurfa Valisi Salih Ayhan, Ilçe Kaymakami Önder Çengel, Viransehir Belediye Baskani Salih Ekinci, Sanliurfa Il Jandarma Komutani Tuggeneral Mücahit Avkiran, Ilçe Emniyet Müdürü Zekeriya Baran, belediye meclis üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, belediye personelleri ile çok sayida vatandas katildi.

Açilista konusan Viransehir Belediye Baskani Salih Ekinci, Viransehir halkina verdigi vaatleri bir bir yerine getirmenin sevinci ve mutlulugu içerisinde oldugunu söyledi.

Son 3,5 yilda Viransehir’de yapilan yatirim ve hizmetlere dikkat çeken Ekinci, yapilan yatirimlarda aslan payinin gençlere yönelik oldugunu belirtti.

Gençlige ve spora yönelik yatirimlarin devam edecegini ifade eden Ekinci, Viransehir’e, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin da destegiyle toplam 200 milyon tutarinda 43 adet tesisin daha kazandirilacaginin altini çizdi. Ekinci, “Genç kardeslerimizin atacaklari adimlarda yanlarinda olabilmek için bu projeyi hayata geçirdik. Bu projenin yani sira kültür ve sanat merkezi, etüt merkezi ve spor kompleksimizle de gençlerimize hizmet vermekteyiz. Gençlik merkezimizi bu alanlara eklemenin hakli gururunu yasiyoruz. Halkimiza ve bilhassa Viransehir gençliginin hizmetine sunacagimiz kitap kefelerle gençlik çalismalarimizi taçlandiracagiz. Viransehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayisi ile egitimde, kültürde, sanatta ve sporda her zaman genç kardeslerimizin yaninda olduk, olmaya da devam edecegiz. Belediyemiz ve sahsimin bu hizmetleri sunabilmesi için desteklerini esirgemeyen Viransehir halkina ve siz degerli katilimcilara tesekkür ediyorum” dedi.

Sanliurfa Valisi Salih Ayhan ise, tesisin tüm Viransehir halkina hayirli ve ugurlu olmasi dileginde bulunarak, gençler yönelik tesislerin artirilacagini söyledi.

Gençleri ve gençligi çok önemsediklerini belirten Ayhan, tesisin Viransehir’e kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti. Protokol üyeleri, yapilan konusmalarin ardindan dualarla merkezin açilis kurdelesini kestikten sonra merkezi gezdi. Vali Ayhan, merkezde yaptigi inceleme sirasinda Viransehir Belediyesi kick boks ve bilek güresi sporculariyla sohbet edip, geçtigimiz günlerde Antalya’da düzenlenen dünya bilek güresi sampiyonasinda dünya 4’üncüsü olan Evindar Daban ile bilek güresi yapti.

Vali Ayhan ve protokol üyeleri, daha sonra ögrencilerle birlikte ’Uzun ince bir yoldayim’ türküsünü söyledi.

Vali Ayhan’a, Ekinci tarafindan el islemeli tablo hediye edildi. Yaklasik 2 saat süren açilis programinin ardindan Vali Ayhan ve protokol üyeleri davul zurna esliginde gençlerle halay çekti. Program çekilen toplu hatira fotografi ile sona erdi.

1 Milyon 666 bin TL maliyetle, 480 metrekaresi kapali alani olmak üzere toplam 7 bin 281 metrekare alan üzerine insa edilen gençlik merkezinde, 3 derslik, kütüphane, çok amaçli salon, müzik çalisma salonu, görsel sanatlar çalisma salonu, egitmen odasi, idari oda ve mutfak yer aliyor.
Kaynak: İHA