Türk Telekom Ventures'dan Girisim Sermayesi Yatirim Fonu

TT Ventures, artik girisim yatirimlarini ‘TT Ventures Girisim Sermayesi Yatirim Fonu’ ile yapmaya basliyor. Türk Telekom Grubu’nun yatirimcilarindan biri oldugu fon, global büyüme potansiyeline sahip inovatif teknoloji girisimlerine yatirim yapacak.

Türk Telekom Ventures'dan Girisim Sermayesi Yatirim Fonu


TT Ventures, Türkiye’deki girisimcilik ekosisteminin büyümesine katki saglamak motivasyonuyla çalismalarini sürdürüyor. Sirket ile Istanbul Portföy Yönetimi A.S. arasinda ‘TT Ventures Girisim Sermayesi Yatirim Fonu’ kurulmasi için anlasma saglandi ve fon kurulusuna iliskin Sermaye Piyasasi Kurulu’na yapilan basvuru onaylandi.

“Girisimcilere ve yatirimcilara deger katmayi amaçliyoruz”

TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, konuya iliskin söyle konustu: “Sirket olarak, girisimlere dogru büyümenin kapilarini açmak ve girisimcilik ekosistemini büyüterek Türkiye’yi gelecege tasimak amaciyla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu dogrultuda; Türk Telekom Grubu’nun da yatirimcilarindan biri olacagi ‘TT Ventures Girisim Sermayesi Yatirim Fonu’nu hayata geçirdik. Özellikle yerli ve yabancilarin katiliminin amaçlandigi fonumuzun Türkiye girisim ekosistemi için oldukça önemli oldugunu düsünüyoruz. Biz, büyüme potansiyeli yüksek, teknoloji odakli girisimlere yatirim yapmayi hedefliyoruz. Ayrica Grubumuzun sagladigi destekler ve stratejik sinerjinin getirecegi ivme ile uzun vadeli deger yaratarak, fonun yatirimcilarina da stratejik ve finansal fayda saglamayi amaçliyoruz. Bu fon, yatirim stratejimizin ilk ayagi olmakla birlikte yakin zamanda bu alandaki yeni adimlarimizla küresel düzeyde bir yapiya ulasmayi amaçliyoruz.”

Esnek yatirim modelleriyle daha fazla girisime destek

Yatirim portföyünü zenginlestirmeyi amaçlayan sirket, kurulan ‘TT Ventures Girisim Sermayesi Yatirim Fonu’ ile birlikte kurumsal yapilar, girisim sermayeleri ve melek yatirimcilardan, global finans kuruluslarindan ve diger çesitli yatirimcilardan daha yüksek hacimli fon toplama imkâni kazaniyor. Ayrica bu fon sayesinde sirketin, esnek yatirim modelleri ile daha çok girisime yatirim yapmasi mümkün olacak.

Yapilan açiklamaya göre, Türk Telekom’un Kurumsal Girisim Sermayesi Sirketi olarak 2018 yilinda kurulan TT Ventures, erken ve orta asama girisimleri Türk Telekom’un destegi ve yatirimi ile büyütmek ve girisim ekosistemine deger saglamak üzere kuruldu. TT Ventures su ana kadar 13 sirkete yatirim yapti.
Kaynak: İHA