Son Yolculuguna Çalistigi Hastaneden Gözyaslariyla Ugurlandi

Izmir’de tedavi gördügü hastanede hayatini kaybeden 44 yillik Uzman Doktor Mestan Ay için, Manisa’nin Alasehir ilçesinde 9 yili bashekimlik olmak üzere 35 yildir görev yaptigi Alasehir Devlet Hastanesinde tören düzenlendi.

Son Yolculuguna Çalistigi Hastaneden Gözyaslariyla Ugurlandi
Dün aksam saatlerinde tedavi gördügü Izmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesinde kalp yetmezligi sonucu 68 yasinda hayatini kaybeden Uzm. Dr. Mestan Ay cenazesi, Pazar Camiinde ögle namazini müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan 9 yili bashekimlik olmak üzere 35 yildir görev yaptigi Alasehir Devlet Hastanesi bahçesine getirildi.

Cenazeye, Alasehir Belediye Baskani Ahmet Ökücüoglu, Mestan Ay’in ailesi ve sevenleri katildi.

Alasehirliler tarafindan oldukça sevilen ve hemen hemen her evde bir hasta tedavisi yapan Mestan Ay’in cenazesine katilanlar cami bahçesine sigmadi ve caminin etrafindaki sokak ve caddelerde cenaze namazi için saf tuttu.

Hastane çalisanlarinin göz yaslari arasinda konusan Alasehir Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Kadir Gem, "Mestan Bey hem meslek hayatiyla hem de özel hayatiyla bizlere örnek olmus bir abimizdi. Biz ona hep Mestan Abi diye sesleniyorduk. Sabaha karsi vefat haberini alinca içimize bir matem yas havasi çöktü. Eksikligini Alasehir ve hastane olarak çok hissedecegiz. Allah rahmet eylesin, topragi bol olsun, yakinlarina sabirlar versin. Bazen kelimeler meramimizi anlatmaya yetmiyor. Taniyan tanimayan herkesin sevebilecegi çok sevdigimiz bir abimizdi. Alasehir için de bir çok hizmette bulundu. Hem saglik olarak, hem de hastanenin yapilmasinda, diyaliz ünitesinin açilmasinda büyük hizmetlerde bulundu. Özverili bir çalisma yapti. Son güne kadar da görevinin basindaydi. Eksikligini her gün hissedecegiz. Allah yakinlarina sabir versin, mekani cennet olsun." dedi.

Hastane çalisanlarindan helallik alinmasinin ardindan Mestan Ay’in cenazesi dogum yeri olan Çavuslar Mahallesi mezarliginda topraga verildi.

Evli ve 3 çocuk babasi olan Mestan Ay, 37 yili uzman olmak üzere 44 yildir hekimlik görevini yerine getiriyordu.
Kaynak: İHA