Parklarda Kisa Hazirlik Çalismalari Yapiliyor

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan ilçedeki yesil alan ve parklar yapilan çalismalarla kisa hazirlaniyor.

Parklarda Kisa Hazirlik Çalismalari Yapiliyor
Karaköprü Belediyesi, ilçeye yeni yesil alanlar kazandirirken mevcut yesil alanlarda da kisa hazirlik çalismalari yapiyor. ilçedeki parklarda gübreleme, agaç ve çim alanlarinda dip açimi ve deforme olan agaçlarin yenilenmesi gibi islemler gerçeklestiriliyor. Ilçedeki yesil alan oranini artirmak ve mevcut yesil alanlari korumak için hummali bir çalismanin içerisinde olan ekipler mevcut ve yeni parklarda agaç budama, gübreleme, çevre düzenlemesi gibi faaliyetlerle parklari hem kisa hazirliyor hem de çehresini degistiriyor. Ilçede yapilan yesil alan çalismalariyla Karaköprü’ye farkli bir vizyon kazandirdiklarini belirten Karaköprü Belediye Baskani Metin Baydilli, yesil alan ve agaçlandirma çalismalarina kis aylarinda da önem verdiklerini söyledi.

Gübreleme ve budama islerinin her yil rutin olarak yesil alan ve parklarda gerçeklestirildigini dile getiren Baskan Baydilli, topragin durumuna göre sikisik ve beslenmesi yeterli olmayan çim alanlarinda gübreleme yapilarak kisa hazir hale getirildigini kaydetti.

Baydilli, "Park ve Bahçe Müdürlügümüze bagli ekiplerimiz ilçemize yeni parklar kazandirirken mevcut parklarimizin bakimini da aksatmiyor. Parklarda yesillendirme ve agaç dikim alanlarinda dip açimi, yeni agaç dikimi gibi faaliyetlerle kis hazirliklari sürdürülüyor. Ilçemize farkli bir kimlik ve vizyon kazandiracak olan yesillendirme ve agaçlandirma çalismalarimiz araliksiz devam edecektir” diye konustu.

Baydilli, 2022 yilinda su ana kadar 55 bin metrekare yesil alanin ilçeye kazandirildigini ifade ederek yil sonuna kadar 80 bin metrekareye ulasacaklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA