Ordu'da Emniyetten Kurallara Uymayan Sürücülere Siki Denetim

Ordu Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan, trafikte araç ve sürücülere yönelik gerçeklestirilen denetimler sürüyor. Gün içerisinde toplam 9 ekip ile gerçeklestirilen denetimler trafikte kazalari azaltirken, sürücüleri de memnun ediyor.

Ordu'da Emniyetten Kurallara Uymayan Sürücülere Siki Denetim
Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli ekiplerin Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, Ordu’nun çesitli noktalarinda gerçeklestirdikleri denetimleri sürdürüyor. Gün içerisinde toplam 9 ekiple farkli noktalarda yapilan denetimlerde polis ekipleri, denetim sirasinda durdurduklari araçlarda bulunan kisileri kimlik kontrolünden geçirerek, genel bilgi taramasi (GBT) yapiyor. Ekipler, trafik kurallarina uymayan sürücülere cezai islem uygularken, emniyet kemeri ve gerekli kontrolleri de sagliyor. Ayrica ekipler, kurallara uyan sürücülere tesekkür ederek, kurallarin önemini hatirlatiyor.

“Bu denetimler cezai islemler için degil, insanlarin can ve mal güvenligi için önemli”

Altinordu ilçesi Karsiyaka Mahallesi’nde gerçeklestirilen denetimlerde durdurulan Mert Kara isimli otomobil sürücüsü, “Denetimlerin yapilmasi güzel, emniyet mensuplarimiz kurallara uymamiz gerektigini bize hatirlatiyor, can ve mal güvenligimizi sagliyorlar. Bu denetimlerin sürekli olarak yapilmasi gerekiyor. Sürücülerin de kurallara uymasi gerekiyor, sürücülerin birbirine saygi göstermesi gerekiyor. Bunlara uydugumuz takdirde zaten hiçbir sekilde problem çikmamis oluyor. Emniyetimizin buradaki amaci ceza yazmak degil, insanlarin can ve mal güvenligini korumaya almak, sürücüleri bilinçlendirmek” dedi.



“Denetimler, biz motosiklet sürücüleri için hayati önem tasiyor”

Denetimde durdurulan Birdal Yildirim isimli motosiklet sürücüsü, denetimlerin siklikla yapilmasinin özellikle motosiklet sürücüleri adina daha güvenli oldugunu ifade ederek, “Denetimlerin daha sik olmasini tercih ediyoruz. Böylelikle insanlar önlemlerini arttiriyor ve özellikle motosiklet sürücüleri için de daha iyi oluyor. Denetimler arttikça insanlarda kurallara uymak aliskanlik haline geliyor ve emniyet kemeri kullanimi ve hiz kuralara uyma oranlari artiyor. Biz motorcular olarak bu uygulamalardan çok memnunuz. Araç sürücüleri bize sollama yaparken pek dikkate almiyorlar, sürücüler bizi trafikte görsün, biz de sonuçta ekmek parasi için motosiklet üzerinde trafige çikiyoruz. Bizim kaportamiz kendi gövdemiz, o nedenle insanlar biraz daha duyarli olurlarsa seviniriz” diye konustu.

Denetimlerin, farkli noktalarda sürekli olarak devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA