Magazalarda Karsi Küçük Esnafta Ürünler Daha Ekonomik

Eskisehir’deki bazi giyim magazasi isletmecileri, ürünlerinin fiyatlandirmasini büyük firmalarin fiyatlarini gözden geçirerek belirlediklerini, bu sebeple daha uyguna satis yaptiklarini belirtiyorlar.

Magazalarda Karsi Küçük Esnafta Ürünler Daha Ekonomik
Hava sicakliklarinin hissedilir ölçüde düstügü su günlerde vatandasta kislik alisveris telasi basladi.

Markalara ait magazalarda cep yakan fiyatlarla satilan kislik ürünler, küçük esnafta çok daha uygun fiyatlara alicisini bekliyor. Fiyat belirlerken büyük markalarin uyguladigi fiyatlandirmayi takip ederek çok daha uygun rakamlar tercih ettiklerini belirten giyim magazasi isletmecisi Firat Kerenciler, “Magazada mevsimlik mont 650 TL olarak fiyatlandirilmis. Biz kislik montu 650 TL’ye satiyoruz” dedi.



“Magazalarin mevsimlik mont fiyatina biz kislik mont satiyoruz”

Magazalarda yeni sezon ürünlerinin fiyatlarinin çok yüksek oldugunu söyleyen Firat Kerenciler, küçük esnaftan alisveris yapmanin daha ekonomik oldugunu belirterek su ifadeleri kullandi:

“Kis sezonuna giris yaptik. Esnaf olarak tabii ki yeni sezona her girdigimizde islerin yogun olacagini düsünüyoruz. Fiyatlandirmayi yapmadan önce büyük firmalarin belirledigi fiyatlari gözden geçiriyoruz. Mevsimlik mont fiyatina biz kislik mont satiyoruz su anda. Mesela orta seviye bütçeli ailelerin gittigi bir magazada mevsimlik mont 650 TL olarak fiyatlandirilmis. Biz kislik montu 650 TL’ye satiyoruz. Bir polar mesela magazada 400 TL’ye satilirken biz 250 TL’ye satiyoruz. Küçük esnaf olarak magazalarin altinda rakamlar belirliyoruz. Böylelikle talep biraz daha fazla oluyor. Bundan da memnunuz.”
Kaynak: İHA