Kars'ta Mahalleler Modern Yollara Kavustu

Kars’ta uzun yillar ihmal edilen ara mahalle ve sokaklar modern yollara kavustu.

Kars'ta Mahalleler Modern Yollara Kavustu
Kars Valisi Türker Öksüz’ün belediye kayyum atanmasinin ardindan son kentte yapilan alt yapi ve üst yapi çalismalari vatandaslari memnun ederken, uzun yillar toz, toprak ve çamurdan yürümekte zorluk çekilen cadde ve sokaklar yerini sicak asfalt yollara birakti.

Kars’ta göreve basladigi günden itibaren hayata geçirdigi projelerle tarafli tarafsiz herkesin takdirini kazan Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, hayata geçirdigi vatandas odakli belediye hizmetleriyle kenttin çehresini degistirdi.

Uzun yillardan beri el vurulmayan alt yapi ve üst yapi hizmetlerinden faydalanamayan mahaller tek tek modern yol ve kaldirimlara kavusurken, vatandaslar da yapilan hizmetlere sahip çikiyor. Uzun yillar çamurlu yollarda yürüdügünü ifade eden vatandaslar, “Örnek Mahallesi sakini olarak uzun yillar tozlu, çamurlu yollarda yürüdük. Her dönem belediye yollarimizi yapacak diye bekledik. Mahallemize 15 yil aradan sonra kayyumla hizmet geldi. Yollarimiz yapildi, kaldirimlarimiz yapildi. Kocamam bir Millet Bahçemiz var, Allah Cumhurbaskanimizdan razi olsun, Allah valimizden razi olsun. Bu kis kara çamura batmadan evlerimize gidecegiz” dediler.

“Hizmet kayyumla geldi”

Her dönem bizlere vaatlerle geldiler, ‘yolunuzu, alt yapinizi yapacagiz’ diyerek oy isteyenlerin Örnek Mahallesi’ne hiçbir sey yapmadiklarini belirten vatandaslar, “Mahallemize hizmet gelmesi için kayyum mu atanmaliydi. Bu zamana kadar neden seçtigimiz belediye baskanlari yollarimizi yapmadi. Demek ki kayyum gelmeliymis, kayyumla birlikte hizmet gördük. Yollarimiz, kaldirimlarimiz, alt yapi sorunlarimiz hepsi kayyumla çözüldü, kayyum geldi, hizmet geldi, 15 yil sonra mahalle sakinleri olarak hizmet gördük” diye duygularini dile getirdiler.

Öte yandan Kars Belediye Baskanligi’nca Örnek Mahallesi’nde BSK asfalt yol, kaldirim, refüj ve yol çizgi çalismalari tamamlanarak vatandaslarin hizmetine sunuldu.

Uzun yillardan beri yol ve kaldirima hasret kalan mahalle, orta kaldirim ve yol çizgileri tamamlanarak modern yollarla çehresi degisti. Belediyenin yol çalismalarinin kar yagana kadar devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA