Atil Durumdaki Okullar Köy Yasam Merkezine Dönüstürülmeye Devam Ediyor

Milli Egitim Bakanliginca yürütülen “Köy Yasam Merkezi Projesi” çerçevesinde faaliyete geçen Köy Yasam Merkezinin ikincisi Karabük’ün Yenice ilçesindeki Güney Köyünde açildi.

Atil Durumdaki Okullar Köy Yasam Merkezine Dönüstürülmeye Devam Ediyor
Aktif olarak kullanilmayan köy ilkokullarinin yeniden açilarak yasam merkezlerine dönüstürülmesi projesi çerçevesinde Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yeniden tadilati yapilan Güney Köyü Köy Yasam Merkezi törenle hizmete açildi.

Karabük’te proje çerçevesinde ikincisi açilan köy yasam merkezi ihtiyaçlar dogrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doga, bilim, ve tasarim gibi farkli alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kamplari gibi egitsel ve sosyal etkinliklerin yapilacagi alanlara dönüstürülerek ögrencilerin ve köy halkinin hizmetine sunulacak.

Törende konusan Karabük Valisi Fuat Gürel, “Cumhurbaskanimizin önderligi ve Milli Egitim Bakanligimizin gayretleri ile bu köy okullarimiz tekrar hayata döndürülüyor, köyde bulunan vatandaslarimiz çocuklarini okula göndersinler, kendileri faydalansinlar diye Köy Yasam Merkezleri hazirlaniyor” dedi.

Karabük’te 5 okulun bu proje çerçevesinde degerlendirildigini, ilerleyen süreçte talep oldugu sürece ve belli bir yogunluk olan köylerde eski okullarin tadilatini yaparak Köy Yasam Merkezi haline getireceklerini ifade eden Gürel, “Cumhurbaskanimizin degerli esi Emine Erdogan Hanimefendinin uygulamaya geçirdigi Aile Okulu çerçevesinde de buralar degerlendirilecek” diye konustu.

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas ise köy muhtarliklari isbirligi ile kapali köy okullarinin okulöncesi, ilkokul olarak örgün egitimde, halk egitim kurslari araciligi ile de yaygin egitimde hizmet vermek üzere yeniden egitim ögretim süreçlerine dahil oldugunu aktararak sunlari söyledi: “Projenin, ailelerimizi olusabilecek risklere karsi çok daha dayanikli hâle getirecegine inaniyorum. Insallah bu süreci basarili bir sekilde yürütecegiz.”

Konusmalarin ardindan esi Özlem Aras Gürel, protokol üyeleri, köy sakinleri ve ögrencilerle birlikte Güney Köyü Yasam Merkezinin açilis kurdelesini kesen Vali Fuat Gürel, Köy Yasam Merkezinde açilan el sanatlari sergisini gezdi.
Kaynak: İHA