7 Mekanik, 2 Konvansiyonel Otopark Ile Soruna Kalici Çözüm
Samsun Büyüksehir Belediyesi, Ilkadim, Çarsamba, Canik, Havza ilçelerinde toplam 7 mekanik, 2 konvansiyonel yer alti otoparki ile park sorununa kalici nester vurdu.

Havza ilçesine yapilan 340 araçli mekanik katli otopark insaatinda da sona gelindi. Bunun yani sira, Ilkadim ilçesi Istiklal Caddesi’nin alt ve üst taraflarinda da toplam 301 araç kapasiteli iki mekanik otopark insa edilecek. Canik ilçesinde ise planlanan iki mekanik otopark için kamulastirma çalismalari devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi mekanik otoparklarla park sorununa nester vururken o alanlarda yapacagi meydanlarla da vatandaslara yeni yasam alanlari kazandiracak. Anakent hizmet binasinin oldugu alana 200, belediye hizmet binasinin oldugu alana da 200 araçlik yer alti otoparki yapmayi planlayan Büyüksehir Belediyesi, bu bölgeleri yeni cazibe merkezlerine dönüstürerek sehrin marka degerini artiracak.
“Bizim yaptiklarimizi gelecek nesiller yikmak zorunda kalmayacak”
Otopark çalismalarinin önemine vurgu yapan Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Yapilan her çalismayi her yönüyle ölçüp, degerlendirip öyle yapiyoruz. Bizim dönemimizde yapilan yatirimlari gelecek nesil tekrar yikip yapmak zorunda kalmayacak. Biz bu dogrultuda çalismalar yapiyoruz. Otopark sorununa yönelik ürettigimiz çözümler de tam olarak böyle. Subasi’nin eski halini vatandaslarimiz biliyor. Orada ne yaptik. Yerin 14 metre altina indik. 142 araci o ufacik alana sigdirdik. Bu müthis bir sey. Mekanik sistemli otoparkimiz o alani büyük ölçüde rahatlatti. Subasi Otoparki bekledigimizin üzerinde ragbet gördü. Çarsamba Dogu Yaka Otoparki bitmek üzere. Yil sonuna kadar insallah devreye alacagiz” diyerek sunlari söyledi:
“Havza Mekanik Otoparkini da 2023’ün ilk çeyreginde hizmete alacagiz. Biz 4 mekanik otopark daha insa edecegiz. Çiftlik Caddesi’nin üst kismi ve alt kisminda kamulastirmalar tamamlandi. Yikimlar gerçeklesti. Yakinda yapim ihalesine çikacagiz. Çiftlik Caddesi’nin üst kismindaki 200 araçli, alt kismindaki de 101 araç kapasiteli olacak. Bu otoparklarimiz da mekanik olacak. Üstleri meydan olacak. Yine Canik ilçemizde planladigimiz 2 mekanik otoparkin da kamulastirma çalismalari devam ediyor. Bunlar da yer altinda olacak. Alti otopark üstü meydan yapilacak.”
Anakent binasi ile belediye hizmet binasiyla ilgili de bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Bir baska otopark projemizde Anakent Is Merkezi. Yikimina basladik. Altina 3 kat konvansiyonel otopark insa edecegiz. Üstüne tarihi dokuda kafe ve meydan insa edecegiz. Bu alan insanlarin bulusma noktasi olacak. Belediye binasini da yikip altina 200 araçlik otopark yapacagiz. Üzerinde ise 2 -3 katli ticari yapilar olacak. Bölgenin eski fotograflarini bulduk. Tarihi dokuya uygun bir çarsi olacak” dedi.
