Venezuela'da Toprak Kaymasi Açiklamasi 22 Ölü, En Az 50 Kayip

Venezuela’da yogun yagislarin ardindan meydana gelen toprak kaymasi sonucu 22 kisinin hayatini kaybettigi, 50’den fazla kisinin ise kayip oldugu bildirildi.

Venezuela'da Toprak Kaymasi Açiklamasi 22 Ölü, En Az 50 Kayip


Venezuela’nin baskenti Karakas’in yaklasik 40 kilometre batisinda yer alan Las Tejerias sehrinde dün ögleden sonra etkili olan siddetli yagislar, bölgedeki çok sayida nehrin tasmasina ve toprak kaymalarina neden oldu.

Venezuela Baskan Yardimcisi Delcy Rodriguez yaptigi açiklamada, toprak kaymasinda 22 kisinin hayatini kaybettigini ifade ederek, bölgedeki 5 nehrin tastigini ve kayip olan 50’den fazla kisi için arama çalismalarina devam edildigini söyledi.

Rodriguez, “Burada çok ciddi hasar görüyoruz, simdiye kadar 22 ölü bulduk, 50’den fazla kisi kayip. Bu insanlari bulmak için çalisiyoruz" dedi.



Felakette hayatini kaybedenlerin arasinda çocuklarin da bulundugunu belirtirken Rodriguez, olayda hayatini kaybedenler için 3 günlük ulusal yas ilan edildigini bildirdi. Yetkililer bölgede bir buçuk saatten uzun süre etkili olan siddetli yagis nedeniyle çok sayida evin yikildigini ve bazi yerlesim yerlerinde elektrik kesintisi yasandigini açikladi.

Olay nedeniyle Las Tejerias sehri afet bölgesi ilan edilirken, sehirde arama-kurtarma ve temizlik çalismalarina devam ediliyor.
Kaynak: İHA